“Продовження воїна”. Народився син у розвідника Сашка Рибальченка, який загинув у лютому

 

1 лютого під Маріуполем унаслідок підриву на ворожій міні загинув 23-річний Олександр Рибальченко, позивний “Пломба” – розвідник, командир відділення 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.
Через п’ять місяців після смерті молодого воїна з Луганщини в нього народився син.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба 93 омбр “Холодний Яр”.

“Кажуть, герої не вмирають. Але часто ворог, вбиваючи нашого воїна, зрубує гілку цілого роду. Особливо це стосується випадків, коли гинуть молоді хлопці, які ще не встигли оженитися і завести дітей. Утім, дива трапляються. І козацькому роду не буде переводу.
Вчора (26 червня), наречена загиблого на Донеччині розвідника Олександра Рибальченка із позивним «Пломба» Олена Дмитренко народила сина”, – ідеться в повідомленні бригади.

Вага малюка – 3,650 кг, зріст – 52 см.

“На жаль, «Пломбі» не судилося побачити свого синочка. У лютому місяці цього року він підірвався на ворожій міні. Хлопцеві було лише 23. Утім, він залишив по собі потомство. І нащадок захисника Вітчизни буде гордитися своїм батьком”, – зазначили в 93 омбр.

Повідомляється, що малюка назвали його Темуром.

Бригада щиро вітає Олену із народженням дитини: “Нехай росте здоровим, щасливим, міцним на радість мамі та всій країні!”

Новинарня” приєднується до вітань.

Сержант Олександр Миколайович Рибальченко, позивний “Пломба”, 11.01.1994 р.н., командир відділення 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, загинув під Маріуполем 1 лютого 2018 року під час виконання бойового завдання.
Боєць здійснював додаткову розвідку місцевості та підірвався на потужному вибуховому пристрої, який встановили терористи. Від отриманих важких травм сержант загинув миттєво.

Уродженець Луганщини, Олександр воював за Україну з самого початку бойових дій на Сході. Спочатку був добровольцем батальйону МВС “Луганськ-1”, у а 2015-му підписав контракт із 93 омбр. Воював у Пісках, Трьохізбенці, у районі Бахмутської траси.

Побратими говорили про Рибальченка як про надзвичайно відчайдушного та хороброго бійця з загостреним почуттям справедливості. Ще коли боєць чергував на блокпосту, мав за звичку знімати пломби з автомобілів з опечатаними дверима для перевірки вантажу. За свою небайдужість отримав позивний “Пломба”.

У грудні 2017 року указом Президента України Олександр Рибальченко був нагороджений медаллю “Захиснику Вітчизни”.

Олександр Рибальченко й Олена Дмитренко

Дівчина Олександра – Олена Дмитренко – служила з ним в одному підрозділі. На момент смерті чоловіка вона перебувала на п’ятому місяці вагітності, повідомляла прес-служба 93 омбр.

Олександра Рибальченка поховали 4 лютого в рідному селі Коржове Сватівського району Луганської області.

Сашка виховувала бабуся разом із його чотирма братами і сестрами.

Як повідомляли ЗМІ, раніше, 14 січня 2018 року, в Білій Церкві народився син славетного сапера 72-ї бригади Євгена “Юджина” Сарнавського, який помер 15 червня 2017 року унаслідок підриву на міні під час виконання бойового завдання на Донбасі.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна