В ГПУ пояснили, як і чому реформують департамент спецрозслідувань Горбатюка

 

Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури під керівництвом Сергія Горбатюка трансформується в слідче управління, а його процесуальні керівники переходять в департамент процесуального керівництва.
Як передає “Новинарня“, про це 23 червня повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, реагуючи на інформацію в соцмережах про ліквідацію ДСР.

“Такий варіант відокремлення процесуальних керівників від слідчих відбувається для приведення структури Генеральної прокуратури України у відповідність до чинного законодавства. Тому ніякої зради немає. Є лише надумана істерика прихильників керівника одного департаменту”, – написала Сарган у “Фейсбуці”.

“Головне: в результаті реформування ЖОДЕН слідчий чи процесуальний керівник у «справах Майдану» не буде ні звільнений, ні змінений!
Тому Горбатюк і далі розслідуватиме всі справи Майдану – рік, п’ять, десять. Стільки, скільки його захищатимуть зацікавлені в цьому. Про результат серед захисників мова не йде чомусь”, – зауважила речниця генпрокурора.

“Ще – увага! – точно такої трансформації зазнає, наприклад, департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки (у народі – департамент Кононенка-Грановського) та ВСІ інші департаменти, в яких поєднано і слідство, і процесуальне керівництво”, – наголосила вона, додавши, що “чомусь не видно істерики на захист з приводу інших підрозділів ГПУ”.

“Спочатку в Раді «оптимісти змін» приймають закони, а потім дивуються їхньому виконанню”, – додала Сарган.

Читайте також:
Луценко розформовує Департамент спецрозслідувань
у справах Майдану? Чим це загрожує

Луценко передав справу Бубенчика від Горбатюка своїй заступниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна