Луценко розформовує Департамент спецрозслідувань у справах Майдану?

 

Ольга Худецька
журналістка, судовий репортер у справах Майдану

(FB)

Є дуже нехороша інформація.

Департамент спецрозслідувань, який займався справами Майдану, розформовують. Джерела кажуть – це вирішується от прямо зараз. “Луценко практично підписав наказ про ліквідацію”.

Слідчих та прокурорів у цих справах розкидають по різних структурах. (Досі ті, хто розслідує справи Майдану, і ті хто, потім підтримує обвинувачення в цих справах у суді, були в одній структурі, що логічно).

Єдиного центру розслідувань не буде, єдиної логічної структури розслідувань епізодів не буде, координації не буде, спільних баз по епізодах/фігурантах, обміну інформацією між групами по різних епізодах не буде.

Прогноз – розпорошення, розсіяння існуючих справ, через пень-колоду доведення до якогось результату (або недоведення) їх у судах.

Ніяких нових справ щодо існуючих фігурантів, ніяких нормальних розслідувань по ще нерозслідуваних епізодах, ніяких нових епізодів не буде.

Ніякого анонсування судів, запобіжних заходів, звітування про передачу до суду тих чи інших справ, інформування про нові підозри і решти відкритостей теж не буде.

Мусора і тітушки святкують.

Що будем робити?..

ОНОВЛЕНО. Уточнення: а) є проект відповідного наказу; б) керівництво ГПУ озвучує співробітникам департаменту прямим текстом, що “рішення прийнято, генпрокурор ось-ось підпише”; в) у ці дні відбуваються закриті наради з цього приводу, куди не запрошують керівництво департаменту [спецрозслідувань Сергія Горбатюка].

…У Мустафа [Найєма у ФБ] в коментах генпрокурор не заперечує, що готується ця штука, але прикриває її потребою розділити прокурорів і слідчих департаменту. При цьому: а) замовчує те, що не просто розділяє, а слідчих віддають в інший підрозділ до іншого керівництва. Прокурорів не просто заберуть з департаменту – департаменту взагалі не буде, як і його теперішнього керівника; б) плавно уникає того, що в усіх інших департаментах цього розділення не відбувається чомусь.

Читайте також:
Луценко пояснив, чому усунув перфекціоніста Горбатюка
від розслідування економічних злочинів Януковича

Луценко передав справу Бубенчика від Горбатюка своїй заступниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна