У Генштабі розповіли, скільки військових пройшли підготовку в іноземних інструкторів

 

Американські інструктори підготували в Україні 11 батальйонів, а інструктори Канади та Британії ще 6 тисяч та 8 тисяч українських військовослужбовців відповідно.

Про це повідомив представник Генерального штабу Збройних сил України Геннадій Коваленко під час брифінгу в Києві, повідомляє “Укрінформ“.

“У рамках Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування здійснюється курсова підготовка. Курсова підготовка, головним чином батальйонна, здійснюється на Міжнародному центрі миротворчості і безпеки у Яворові. Крім того, курсова підготовка здійснюється канадськими інструкторами в рамках операції UNIFIER та британськими інструкторами – у межах операції Orbital”, – відзвітував Коваленко.

Представник Генштабу зазначив, що в Україні потрібно створити національні центри підготовки підрозділів. За його словами, “кінцева мета − мати своїх власних інструкторів, які б проводили підготовку за стандартами НАТО”.

Водночас Коваленко повідомив, що в планах армії – перехід у підготовці з рівня батальйону до рівня бригади.

“Сьогодні зранку я мав зустріч із британцями, вони пропонують підготовку не батальйонів і тактичної ланки, а підготовку офіцерів об’єднаних командувань, об’єднаного оперативного штабу, Генерального штабу. Тобто, здійснюється перехід від тактичного рівня на оперативний, і навіть стратегічний рівень”, – наголосив Коваленко.

Представник Генштабу також повідомив, що наразі, окрім співпраці зі США, питання перспектив військово-технічного співробітництва та отримання матеріально-технічної допомоги активно опрацьовуються з Канадою та Великою Британією.

Читайте також:
Місія UNIFIER: Канада збільшила число військових інструкторів в Україні до 240

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна