Місія UNIFIER: Канада збільшила число військових інструкторів в Україні до 240

 

У рамках місії UNIFIER до України прибули 48 додаткових інструкторів зі складу збройних сил Канади.

Вони займатимуться підготовкою наших військових у 184-му навчальному центрі ЗСУ в с. Старичі на Львівщині, повідомляє міністерство оборони Канади.

Відтак загальна кількість канадських інструкторів в Україні в рамках місії UNIFIER  зросла до 240 осіб.

“Від початку операції UNIFIER це найбільший канадський контингент, який допомагає тренувати та наставляти Збройні сили України”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що тривалість тимчасового збільшення тренувальної команди канадських інструкторів становить приблизно 60 днів.

“Це збільшення тренерів CAF (ЗС Канади) демонструє тривалу прихильність Канади до України та українського народу. Ця допомога в підготовці кадрів спирається на попередню підтримку з боку нашого уряду і сприятиме зусиллям України щодо підтримки свого суверенітету, безпеки та стабільності”, – прокоментував міністр оборони Харджит Саджжан.

Метою операції UNIFIER, що стартувала в серпні 2015 року, є підтримка Збройних сил України шляхом надання військового інструктажу і збільшення потенціалу заради збереження суверенітету України.

Читайте також:
Канадський міністр оборони вдруге за рік в Україні:
говорить про зброю й миротворчість

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна