Тепер це “смуга забезпечення”: ЗСУ просунулися під Жолобком. ВІДЕО

 

Збройні сили України зайняли нові тактичні позиції в районі села Жолобок, біля Бахмутської траси на Луганщині, просунувшись на 1-2 км.
Як передає “Новинарня“, у штабі операції Об’єднаних сил цю операцію назвали “створенням смуги забезпечення”, зокрема для “унеможливлення ведення противником вогню по населених пунктах, заборони його розвідки, а також для створення умов для розгортання резервів та вогневого ураження противника”.

“Знахабнілий ворог під прикриттям “зеленки” підходив до наших опорних пунктів впритул. Так далі тривати не могло”, – йдеться у відеосюжеті, поширеному прес-центром ОС 20 червня.

Один із командирів бригади першого ешелону, яка виконує завдання в районі Бахмутки, пояснює: “На виконання рішення командувача Об’єднаних сил щодо підвищення стійкості оборони та удосконалення першого оборонного рубежу було здійснено ряд заходів зі створення смуги забезпечення глибиною до двох кілометрів”.

Кадр відео ОС

Зазначається, що для підрозділів, які обороняються на Луганському напрямку, це завдання було непростим, адже ворог постійно здійснював вогневий вплив та вів інтенсивну розвідку. Але, не зважаючи на це та складні умови місцевості, завдання зі створення смуги забезпечення було успішно виконано.

“Позиції бойової охорони були не тільки зайняті, а й обладнані в інженерному відношенні в повному обсязі. Завдання виконувалися упродовж двох тижнів в умовах абсолютної скритності. В ході виконання завдання втрат серед наших військових немає”, – сказано в повідомленні ОС.

Як інформувала “Новинарня“, раніше штаб АТО називав просування військ уперед “покращенням тактичного положення”.

Нагадаємо, під Жолобком тривали активні бої в червні 2017 року. Тоді бійці ЗСУ захопили в бойовиків прапор “Новоросії”.

Читайте також:
Будні війни: ЗСУ просунулися під Мар’їнкою,
оточивши ворожий ВОП та влаштувавши город

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна