Суд повернув до СІЗО бойовика “ДНР” з Росії

 

Красноармійський місцевий суд Донецької області 18 червня арештував громадянина Росії Ігоря Кімаковського, якого підозрюють в належності до бойовиків “ДНР”. Про це пише речниця ГПУ Лариса Сарган.

Кімаковський – 46-річний колишній викладач Санкт-Петербурзького аграрного університету. Українські прикордонники затримали йогоу 2015 році в Березовому Донецької області. На блокпосту обвинувачений пред’явив їм посвідчення “снайпера ДНР” на ім’я Артема Сергєєва, при собі у нього був пістолет Макарова.

Росіянину інкримінують кілька статей ККУ: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни; незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами; порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї; вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією.

18 травня 2018 року, Красноармійський міськрайонний суд скасував вказаний запобіжний захід та звільнив чоловіка з-під варти.

“Не погодившись з таким рішенням, та враховуючи те, що суд фактично не обмежив обвинуваченому свободу пересування та за наявності ризиків втечі його за межі України або на непідконтрольну територію, прокуратура направила до суду клопотання про його арешт. На даний час судом вказане клопотання задоволено – вказана особа перебуватиме під вартою”, – пояснюють у прес-службі прокуратурі Донецької області.

Найтяжчі статті, які інкримінують Кімаковського передбачають позбавлення волі на строк до 15 років та можливість конфіскації майна.

Читайте також:
Під Слов’янськом арештували бойовика “ДНР” з арсеналом зброї. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна