Нардеп Барна пропонує штрафувати за публічний прояв будь-якої сексуальної орієнтації

 

Депутат Верховної Ради України Олег Барна подав законопроект щодо заборони публічного прояву будь-яких видів сексуальної орієнтації. Проект №8489, був зареєстрований 15 червня.

Він також роз’яснив свою позицію та оприлюднив скан пояснювальної записки у “Фейсбуці“.

“До завтрашнього “маршу рівності” у Києві нетрадиційно орієнтованих та нетрадиційно зухвалих і безсоромних особин зробив “дарунок”: зареєстрував законопроект про заборону публічних дій будь-якого сексуального характеру”, – зазначає автор.

У Кодекс про адміністративні правопорушення Барна пропонує додати статтю 180-2.

Під пропагандою різних видів сексуальної орієнтації автор розуміє марші, відриті зібрання, фестивалі, публічне використання специфічної символіки, поширення тематичних матеріалів у ЗМІ та інтернеті.

“Виготовлення, поширення продукції, яка містить інформацію про сексуальну орієнтацію особи, та публічні дії, спрямовані на пропаганду будь-яких видів сексуальної орієнтації, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 300 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5,1 тисячі гривень до 51 тисячі гривень)”, – йдеться в законопроекті.

За рецидив нардеп пропонує карати штрафами на суму від 10,2 тисяч до 102 тисяч гривень або громадськими роботами терміном від 40 до 60 годин.

“Сподіваюся, що наступного року не буде жодних публічних маршів, виступів пов’язаних із будь-якою сексуальною орієнтацією. Запрошую усіх ЛГБТ та сексуально стурбованих особистостей сексуально оздоровитися зі зброєю на сході та вивітрити дурь та безсоромність. Орієнтуйтеся на здоров’я як собі і бажаєте, але я не хочу того бачити перед своїми очима і не хочу, щоб того спостерігали наші діти”, – додає Барна у “Фейсбуці”.

Нагадаємо, у неділю, 17 червня, в Києві відбувся “Марш рівності “Київ прайд”, учасники якого виступають за права ЛГБТ (секс-меншин).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна