“Червона картка для Путіна”: на Майдан вийшли родичі полонених

 

У Києві, на Майдані Незалежності, правозахисники та родини полонених українських військовослужбовців провели акцію “Червона картка для Путіна” (#RedCard4Putin).
Маніфестаація за участі приблизно півтора десятка осіб відбулася в неділю, 17 червня, передає “Новинарня” з посиланням на “Радіо Свобода”.

Завданням акції її координатор, правозахисник Олег Веремієнко назвав потребу привернути увагу української влади, міжнародних організацій до проблеми українців, які опинились у полоні або ж є заручниками угруповань “ДНР/ЛНР”.

“На сьогодні зв’язок з нашими в’язнями в oкупованих Донецьку і Луганську відсутній, тамтешня «влада» утримує їх у жахливих умовах, що не відповідає вимогам Женевської конвенції щодо утримання військовополонених, хоча фактично наші хлопці є військовополоненими, а не заручниками. Проблема ще й у тому, що переговори щодо їхнього звільнення, або обміну, проходять дуже складно, це визнають представники України на переговорах у Мінську”, – пояснив Веремієнко.

Учасники пікету тримали портрети своїх рідних та червоно-чорні плакати проти ЧС-2018 у країні-агресорі.

Вікторія Іванчук, дружина ув’язненого бойовиками “ЛНР” українського військовослужбовця ССО Сергія Іванчука, розповіла, що за більш як три роки ув’язнення бійця з ним не було прямого зв’язку, і так звана “влада ЛНР” не дозволяє передавати йому передачі з дому.

Як відомо, 13 червня у Києві оголосили про початок глобальної кампанії “Червона картка для Путіна”, аби під час чемпіонату світу з футболу, що проходить у Росії, тиснути на російську владу з вимогою звільнення політичних в’язнів у РФ та ОРДЛО, серед яких близько 70 українців, а також зупинення воєнної агресії, жахливих порушень прав людини та постійних спроб підірвати міжнародний порядок.
На непідконтрольній Києву частині Донбасу після обмінів у груднісічні в заручниках перебувають понад 100 осіб.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна