СЦКК показав наслідки обстрілу бойовиками “ЛНР” багатоповерхівки в Новотошківці. ФОТО

 

Українська сторона СЦКК заявила, що мінометний обстріл смт Новотошківське в Попаснянському районі Луганщини цього тижня бойовики “ЛНР” вели від окупованого селища Голубівське.
Відповідні висновки підтверджено замірами на місці “прильотів”.

“…Так, 15 червня, за результатами фото фіксації проведеної спостерігачами СЦКК, було встановлено, що вогонь по цивільній інфраструктурі населеного пункту Новотошківське противник вів з напрямку населеного пункту Голубівське, застосовуючи міномети 82-го калібру.
Зокрема, зафіксовано влучення трьох мін у багатоповерховий житловий будинок мирних мешканців, які проживають по вулиці Олега Ватажка, 2″, – ідеться в заяві української сторони СЦКК на ФБ-сторінці прес-центру Об’єднаних сил.

Фотогалерея (УС СЦКК):

обстріл смт Новотошківське - червень 2018 (1) обстріл смт Новотошківське - червень 2018 (2) обстріл смт Новотошківське - червень 2018 (3) обстріл смт Новотошківське - червень 2018 (4) обстріл смт Новотошківське - червень 2018 (5) обстріл смт Новотошківське - червень 2018 (6)
<
>

Зазначається, що внаслідок розриву боєприпасів пошкоджено щонайменше 22 квартири багатоповерхівки – зруйновано фасад будинку, вибиті вікна.

На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Про подію було повідомлено СММ ОБСЄ.

На місці обстрілу працювали також фахівці управління з розслідування злочинів вчинених на тимчасово окупованих територіях Генеральної прокуратури України.

Українська сторона СЦКК наголошує, що “систематичні обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї свідчать про явну зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту та свідоме небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо режиму припинення вогню, міжнародного гуманітарного права, що несуть пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям”.

Читайте також:
Біля Новотошківського українські сили просунулися вперед до 1 км, – Мисягін

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна