В Івано-Франківську освятять палац після виступу гурту “Хамерман Знищує Віруси”

 

Владу та частину громади Івано-Франківська обурив концерт українського фрік-гурту “Хамерман Знищує Віруси”, що відбувся в місті у четвер, 14 червня.

Музиканти зіграли у рамках фестивалю Porto Franko у палаці Потоцьких. Учасники епатажного гурту вийшли на сцену майже оголеними, прикривши шкарпетками статеві органи.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив освятити палац після скандального виступу. Про це він пише у Facebook.

“Після вчорашнього виступу в палаці Потоцького доручив В.Гайдару освятити місце проведення заходів! Організатори, а це благодійний фонд Шевченка, гарантували дотримання моральних норм і християнських цінностей! Ми, звісно, за проведення заходів, але не таких!” – зазначив міський голова.

Реакція коментаторів розділилася: одні підтримують мера, інші – музикантів.

“Ой, струснуло праворадикалів і моралістів вчора, ваше радикальне православ’я нікому не потрібно серед прогресивного населення міста”, – пише один із них.

“Особисто мене більше шокують коментарі просякнуті сарказмом (ненавистю) до християнських цінностей! То, мабуть, така нова форма прояву крутизни. А всім поціновувачам такого “мистецтва” раджу віддати своїх дітей на науку до цих “митців”, щоби їх гені(т)альний талант міг потішити ваш гонір на старість. І взагалі, що то за пропаганда всяких збочень ведеться останнім часом?” – відповідає інший.

Гурт “Хамерман Знищує Віруси” був заснований у 1996 році в Сумах. Їхніми “візитівками” стали епатажний імідж та тексти з великою кількістю нецензурної лексики.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна