Справа Бабченка: СБУ затримала ще одного підозрюваного – керівника групи терористів, яких готували в Ростові

 

Працівники СБУ затримали ще одну людину, причетну до організації терактів в Україні, яку вдалося викрити після інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка. Про це на брифінгу 15 червня повідомив заступник начальника головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, передає “Українська правда“.

“13 червня СБУ було затримано громадянина України Т., який керував… групою осіб (яка займалася підготовкою терактів в Україні – “Н”) в Ростові-на-Дону та в Україні. За місцем проживання громадянина “Т” в ході обшуку було вилучено вогнепальну зброю та набої до неї”, – сказав Тиводар.

Зараз є достатньо підстав вважати, що затриманий був причетним до підготовки терористичних актів.

Громадянину Т. повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), а також в організації готування терористичного акту за ст. 258 ККУ.

Правоохоронці заявили, що вбивство Бабченка мало стати тест-драйвом щодо спроможності Борисом Германом виконати замовлення російських спецслужб.

Герман на суді в Києві заявив, що наймав від імені російських спецслужб його В’ячеслав Пивоварник, який працює в приватному фонді президента РФ Володимира Путіна.

За версією слідства, Герман за вказівкою Пивоварника в травні 2018 року профінансував переїзд трьох громадян України з Росії.

За словами Тиводара, ці люди в Ростові-на-Дону пройшли інструктаж і навчання спрямовані на подальше вчинення терористичних актів на території України. Саме керівника цієї групи затримали правоохоронці.

Як доказ, під час брифінгу були представлені фото листування між Пивоварником і Германом, де використовувалися фото паспортів цих осіб.

“Даний інструктаж і навчання здійснювалися представниками спецслужб РФ”, – сказав він.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 травня з’явилася інформація, що російського журналіста Аркадія Бабченка вбили трьома пострілами в спину у його квартирі в Києві.
Але по обіді 30 травня стало відомо, що вбивство Бабченка було інсценуванням в рамках спецоперації Служби безпеки України. Бабченко вийшов до журналістів під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака.
У відомстві заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби Росії завербували громадянина України і заплатили йому 40 тис. доларів. У Києві затримали організатора замаху.
Бабченко вибачився перед друзями, колегами і дружиною.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Бабченом та доручив надати йому охорону.

У Раді Федерації РФ назвали інсценізацію “безглуздими діями української влади”.

В ОБСЄ висловили “жаль” через рішення українських правоохоронців поширити неправдиву інформацію про смерть російського журналіста Аркадія Бабченка.

Читайте також:
У прекрасній Росії майбутнього армія має бути заборонена до хрінів собачих,
– Бабченко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна