Перед Тимошенко роздягнувся красень-юнак, а вона презентувала реформу Конституції. ВІДЕО

 

На передвиборчому форумі ВО “Батьківщина” “Новий курс України”, що проходить у Києві в п’ятницю, 15 червня, на сцену до лідерки партії Юлії Тимошенко вийшов невідомий чоловік, вручив їй букет та роздягнувся до пояса.
При цьому на грудях у юнака-моделі червоною фарбою був намальований новий партійний логотип “Батьківщини”, а на спині – слова “Новий курс України” і стрілка, що вказує на сідниці.

Тимошенко потиснула чоловікові руку.

Як передає “Українська правда“, надалі хлопець просто пішов, його ніхто не намагався затримати.

Після виходу накачаного юнака на сцену Тимошенко сказала: “Це експромт, але він пожвавить наш форум”.

У програмній промові, яку перервав інцидент, Юлія Тимошенко заявила про необхідність запровадити в Україні парламентську форму правління “канцлерського типу”.

За її словами, всі успішні країни світу мають парламентську форму правління, а президентські мають багато недоліків.

Вона представила таблицю, де зазначила, що проаналізувала 30 найуспішніших країн світу і більшість із них саме парламентського типу, а найбідніші – президентського.

Крім того, вона зазначила, що парламент має перейти на біометричне голосування.

“Ось питають, а якщо у депутата немає пальців? Ну… проголосує чимось іншим”, – сказала лідерка “Батьківщини”.

Також вона розповіла про необхідність створити в Україні громадські асоціації, які будуть поділені за профілем і матимуть певні повноваження.

“Перша пропозиція – створити на конституційному рівні громадські асоціації. У нас працюють тисячі інтелектуальних команд, але вони недоступні. Вони не можуть впливати на реальні процеси управління держави”, – заявила екс-глава уряду.

Вона пропонує наділити їх сильним і впливовим статусом, який починається з розширення права законодавчої ініціативи.

Ці громадські ініціативи зможуть не лише подавати пропозиції до парламенту щодо певних законів, а і зможуть мати “вето уваги”, тобто зможуть на 10 днів заблокувати ухвалення певних законопроектів і пропонувати свої ідеї, які мають бути обговорені у комітетах.

Також вона хоче, щоб такі асоціації мали право надавати кадрові пропозиції.

“Другий орган, який буде робити сильним громадянське суспільство, як друга палата парламенту, це Національна асамблея самоврядності, – сказала лідерка партії. – Вона створюється на одну третину з голів асоціацій, про яких я говорила, а дві інші третини – з моральних та духовних лідерів”.

За її словами, така Національна асамблея самоврядності вирішить безліч питань в країні, зокрема вона “буде колективним президентом” та арбітром у парламентській формі управління.

Цьому органу Тимошенко пропонує надати пряме право вето, право законодавчої ініціативи та можливість призначати голову Центральної виборчої комісії, державного бюро розслідувань та інших керівників.

Також саме цій Національній асамблеї вона хоче надати право нагороджувати від імені держави.

Ще одне нововведення, яке Тимошенко пропонує ввести в Україні, це можливість проводити всенародний референдум, якщо народ у країні хоче провести дострокові перевибори до парламенту, а також надати громадянам право право пропонувати свої закони.

“Це може бути у вигляді петицій. Наприклад, якщо така петиція набере тисячу лайків, то парламент може обговорити її”, – сказала Тимошенко.

Як відомо, соціологічні опитування стабільно показують найбільший президентський рейтинг саме в Юлії Тимошенко та її партії.

Читайте також:
Саакашвілі в Перемишлі закликав скасувати парламент в Україні
й замінити на блокчейн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна