Соціологи розповіли про свіжі рейтинги політсил: до ВР пройшли б 8 партій

 

У разі проведення виборів у травні до парламенту пройшли б 8 партій. Про це свідчать результати спільного опитування фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова, що були оприлюднені сьогодні на прес-конференції у Києві, передає УНІАН.

Дослідження показало, що потенційно готові брати участь у голосуванні на виборах народних депутатів 65% громадян, тоді як 19% опитаних не налаштовані брати участь у  голосуванні.

Серед політичних партій найбільше голосів тих, хто піде на вибори, отримали б ВО “Батьківщина” (12,6%) та партія “Громадянська позиція” (10,7%). Далі йдуть “Опозиційний блок” – 8,5%, “За життя” – 8,1%, Радикальна партія – 7,9%, “Блок Петра Порошенка “Солідарність” – 7,8%.

Ймовірно долають виборчий бар’єр також “Об’єднання “Самопоміч” (5,1%) та нещодавно зареєстрована партія “Слуга народу” (5,0%).

Загальнонаціональне опитування було проведене фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 травня 2018 року в усіх регіонах України за винятком тимчасово окупованих Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. Загалом було опитано 2019 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Читайте також:
Рейтинги від КМІС: Тимошенко і Ляшко вириваються вперед

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна