Доба ООС: загинув український військовий, знищено п’ять окупантів

оновлено

Минулої доби, 12 червня, в зоні ООС унаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець та двоє було поранено.
Уточнену інформацію на денному брифінгу оприлюднив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

При цьому, за даними розвідки, вчора увечері була знищена бойова броньована машина противника (БМП). Загалом за добу п’ять окупантів було знищено та чотири – поранено.

“Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була контрольованою, інтенсивність боїв залишалась на попередньому рівні”, – ішлося в ранковому зведенні прес-центру Об’єднаних сил.

Бойові дії тривали в районі населених пунктів Кримське та Новотошківське, що на Луганщині, на Горлівському напрямку – в районі селища Луганське. Ворог активізувався на Донецькому напрямку поблизу Новотроїцького. Не припиняються бої на Маріупольському напрямку, в районі населених пунктів Гнутове, Водяне та Лебединське.

Загалом російсько-окупаційні війська 32 рази вдавалися до прицільного вогню по позиціях ЗСУ, з них дев’ять разів застосовували міномети калібрів 120 мм та 82 мм.

“З метою недопущення просування противника в бік наших позицій та подавлення вогневих точок ворога, підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь, надійно утримуючи позиції”, – зазначено у зведенні.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив на брифінгу речник МОУ, на Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 11 прицільних обстрілів з боку противника, на Донецькому – порівняно із вчорашнім днем ворожа активність зросла, тут зафіксовано 21 прицільний обстріл з боку російсько-окупаційних військ проти 18 обстрілів за вчорашню добу.

Загалом, упродовж минулої доби, 12 червня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 32 ворожих обстріли, під час яких російсько-окупаційні війська випустили 67 мін зі зброї, яка заборонена Мінськими домовленостями.

Наші захисники 20 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

За словами полковника Мотузяника, український військовий загинув поблизу Новгородського від пострілу ворожого снайпера.

Окрім того, минулої доби бойових травмувань зазнали двоє наших бійців. Їх було оперативно доставлено до лікувального закладу, стан їх здоров’я характеризується як задовільний.

Читайте про полеглого:
Під Горлівкою загинув волинянин Микола Вільчинський з 24 омбр

З початку доби 13 червня, до сьомої ранку, ворог сім разів порушував “режим тиші”, зокрема тричі застосовував озброєння заборонене Мінськими домовленостями поблизу населених пунктів Новотошківське та Новоолександрівка. Під час боїв було поранено двох наших захисників.
“Всі спроби противника просунутися в глибину нашої оборони залишалися нереалізованими”, – підкреслили в прес-центрі ОС.

Читайте також:
Троє важко поранених бійців ООС у шпиталі Дніпра почали говорити

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна