“Чекаємо складних переговорів”. Глави МЗС “нормандської четвірки” зустрічаються в Берліні

 

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас очікує складних переговорів під час зустрічі голів МЗС країн “нормандської четвірки” (Німеччина, Франція, Україна, Росія), які відбудуться в Берліні у понеділок, 11 червня.
Про це Маас сказав у коментарі виданню Bild, передає “Німецька хвиля“.

Він розповів про намір обговорити на зустрічі можливість розміщення на Донбасі місії миротворців ООН.

При цьому німецький міністр вказав на те, що “інтереси та позиції України й Росії у багатьох сферах” мають значні розбіжності. Утім, за словами Мааса, слід спробувати все, щоб досягти тривалого перемир’я, відведення важких озброєнь та поліпшення гуманітарної ситуації для людей на Донбасі, які страждають.

Очільник німецького зовнішньополітичного відомства наголосив, що тривала відсутність прогресу у виконанні мінських домовленостей ускладнила ситуацію для людей на Сході України, “які нічого не бажають так сильно, як миру”.

Як інформувала “Новинарня“, 1 червня Хайко Маас побував на Донеччині на спільній прес-конференції з українським колегою Павлом Клімкіним у Маріуполі анонсував на 11 червня зустріч глав МЗС Німеччини, Франції, Росії та України.

Переговори у “нормандському форматі” 11 червня в Берліні мають стати першими після 16-місячної перерви. Остання зустріч у “нормандському” форматі за участі чотирьох міністрів відбулася ще в лютому 2017 року.
10 травня 2018-го глави “нормандської четвірки” зустрілися у німецькому Аахені втрьох – без представника Росії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна