Порошенко зустрівся з Меркель та Макроном. ФОТО, ВІДЕО

 

Анонсована зустріч  президента України Петра Порошенка, канцлерки Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона відбулася в німецькому місті Аахен 10 травня. Про це повідомляє “Новинарня” із посиланням на офіційний твіттер Порошенка.

Зустріч відбулася на полях церемонії вручення міжнародної премії Карла Великого, яку буде присуджено Макрону.

Темою розмови трьох лідерів стала ситуація на Донбасі та продовження санкцій проти Росії.

“Практика показує, що безпековий компонент Мінських домовленостей неможливо виконати без введення повноцінної миротворчої місії ООН на окупованій території Донбасу. Дякую канцлеру Німеччини Ангелі Меркель та Президенту Франції Еммануелю Макрону за підтримку цієї позиції”, – написав голова держави.

Учасники зустрічі також обговорили проведення зустрічі лідерів країн “нормандського формату” (Україна, Росія, Німеччина, Франція), що має відбутися найближчим часом. За словами Порошенка, зустріч швидше за все відбудеться у Парижі.

Читайте також:
Меркель зустрінеться з Путіним в Сочі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна