Україна готова збільшити контингент в Афганістані, – Полторак в НАТО

 

Україна готова збільшити кількість військовослужбовців, які беруть участь у небойовій місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка“.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак під час засідання Північноатлантичної ради з країнами-контрибуторами місії НАТО “Рішуча підтримка”, інформує прес-служба Міноборони.

“Зараз у місії в Афганістані проходять службу 11 військовослужбовців [ЗС України], за необхідності їх кількість може бути збільшена до 28 осіб”, – зазначив Степан Полторак.

Як відомо, указом президента встановлено верхню межу в 30 українських фахівців, що виконують завдання в рамках операції “Рішуча підтримка”.

7-8 червня у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулося засідання Північноатлантичної ради з країнами-контрибуторами місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка” на рівні міністрів оборони.

Степан Полторак в обхід угорського вето зустрівся з “коаліцією друзів України” в НАТО – міністрами оборони США, Великої Британії, Канади, Литви та Польщі.

Зустрічатися у такому форматі довелося через те, що Угорщина надалі блокує проведення зустрічей комісії Україна-НАТО на міністерському та найвищому рівнях.

Читайте також:
Канада збільшить обсяги військової допомоги Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна