ЗС України продовжать участь у Місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка”

 

Збройні сили України й надалі братимуть участь у Місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка” в існуючому форматі. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на управління зв’язків з громадськістю ЗСУ.

Відповідну заяву зробив під час візиту в Брюссель начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, який 17 травня взяв участь у засіданні Військового комітету НАТО у форматі держав-контрибуторів Місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка”.

“Наразі 10 військовослужбовців Збройних сил України виконують завдання із розмінування місцевості та протидії саморобним вибуховим пристроям у складі сил швидкого реагування Альянсу у провінції Герат, сприяючи поліпшенню безпекової ситуації в Афганістані та набуваючи вищого рівня взаємосумісності з військовослужбовцями збройних сил держав-членів та партнерів НАТО.

Попри протистояння російській агресії на сході України, Збройні сили України і надалі братимуть участь в Місії НАТО в Афганістані «Рішуча підтримка» в існуючому форматі, підтверджуючи тим самим, що Україна є надійним, послідовним та передбачуваним операційним партнером Альянсу”, – інформує прес-центр ЗСУ.

Також у Брюсселі в контексті розвитку військового співробітництва з окремими державами-членами та партнерами Альянсу начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко провів низку робочих двосторонніх зустрічей із колегами з цих держав.

Читайте також:
Теракт біля парламенту Афганістану: не менше 30 загиблих,
відповідальність узяв “Талібан”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна