Порошенко провів розмову з Путіним про політв’язнів та дав доручення Денисовій

 

Президент України Петро Порошенко і президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові в суботу, 9 червня, обговорили питання обміну утримуваних осіб та ситуацію на Донбасі.

“…Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого звільнення українських політв’язнів, утримуваних в Росії та на окупованих територіях. Глава Української держави звернув увагу на голодування українців та висловив занепокоєння погіршенням їхнього стану здоров’я”, – повідомила прес-служба Банкової.

Було домовлено, що найближчим часом уповноважені з прав людини обох країн відвідують ув’язнених громадян у іншій країні.

Водночас у прес-службі Кремля зазначили: “Обговорювалася ситуація на південному сході України і хід реалізації мінського «комплексу заходів», в тому числі з урахуванням майбутньої 11 червня в Берліні зустрічі міністрів закордонних справ держав «нормандського формату»”.

“Особливу увагу приділено питанням гуманітарного характеру, включаючи обмін утримуваних осіб. Володимир Путін наголосив на необхідності негайного звільнення російських журналістів, заарештованих в Україні“, – заявили з Москви, додавши, що розмова відбулася ініціативи української сторони.

Після телефонної розмови з Путіним президент Петро Порошенко провів в АП зустріч з омбудсманом Людмилою Денисовою та доручив їй найближчим часом відвідати українських політв’язнів, які утримуються в Росії та в окупованих Криму і на Донбасі.

Також під час зустрічі з омбудсменом глава держави поінформував Денисову про результати вчорашньої зустрічі з родинами українських в’язнів Кремля й ОРДЛО.

Як повідомляла “Новинарня“, на сьогодні голодують четверо українців, незаконно засуджених російськими судами: Володимир Балух, Олег Сенцов, Олександр Шумков і Станіслав Клих.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна