СБУ знайшла в чарунці Вишинського $200 тис., браунінг і договір із Москвою

 

Співробітники СБУ виявили у банківській чарунці затриманого Кирила Вишинського пістолет, 200 тис. доларів та договір із російським пропагандистським ЗМІ.

Як передає “Новинарня“, про це ввечері 7 червня повідомив прес-центр СБУ.

“У ході досудового слідства у кримінальному провадженні стосовно керівника так званого «РИА Новости-Украина» під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили в банківській скриньці Вишинського понад 200 тисяч доларів США, предмет, зовні схожий на пістолет «Браунінг 1906», та прямий трудовий договір між фігурантом справи та МІА «Россия Сегодня» на керівництво представництвом на території України”, – ідеться у повідомленні Служби безпеки України.

Триває досудове слідство.

Читайте також:
Із квартири Вишинського вкрали документи через балкон, – адвокат

Як повідомляла “Новинарня“, вранці 15 травня відбулося затримання Кирила Вишинського та обшуки в київському офісі “РИА Новости Украина”, який він очолює.
Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (“державна зрада”). Вишинському оголосили про підозру.

При обшуку в нього виявили медаль за здобуття Росією Криму, паспорт громадянина РФ тощо.

Обшуки було проведено також у квартирі кореспондента РІА “Новости” в Україні Людмили Лисенко та глави представництва російської держагенції Андрія Бородіна.

Заступник голови СБУ Віктор Кононенко заявив, що Росія щомісяця виділяла на “РИА Новости Украина” 53 тисячі євро, які переводилися через фіктивну сербську фірму.

Херсонський міський суд 17 травня арештував Вишинського на два місяці – до 13 липня – без права внесення застави (заставу не передбачає 111-та стаття КК про державну зраду, яку йому інкримінують).

Згодом Апеляційний залишив Вишинського під арештом. При цьому він заявив про вихід із громадянства України.

Читайте також:
Справа пропагандиста Вишинського: важливі нюанси та акценти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна