Зустріч Наєва з Хугом: командувач ОС представив відеодокази обстрілів з іншого боку

 

Пізно ввечері 4 червня відбулася робоча зустріч командувача Об’єднаних сил Сергія Наєва з першим заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александром Хугом.
Про це повідомляє прес-центр ОС.

Було обговорено стан безпеки вздовж лінії розмежування; безпеку персоналу та майна Спеціальної моніторингової місії; ситуацію в населеному пункті Південне (Чигирі); питання загибелі та поранення цивільного населення, а також ситуацію навколо критичних об’єктів цивільної інфраструктури Донбасу, а саме – Донецької фільтрувальної станції та дамби шлаконакопичувача Торецького фенольного заводу.

Зустріч відбулася після появи повідомлень про чергові обстріли та бій в районі ДФС.

Генерал-лейтенант Наєв представив присутнім співробітникам СММ ОБСЄ численні відеопідтвердження (записи з камер спостереження) порушень з боку російських окупаційних військ щодо використання важкого озброєння, зазначили в ОС.

“Під час спілкування з Александром Хугом генерал-лейтенант Сергій Наєв зауважив, що захист та безпека цивільного населення є найпріоритетнішим завданням Об’єднаних сил. Об’єднані сили не є загрозою для мирних мешканців Донецької та Луганської областей та завжди готові надавати необхідну допомогу громадянам.
…Було зауважено, що підлеглі підрозділи, які виконують бойові завдання в районі Донецької фільтрувальної станції, суворо дотримуються режиму припинення вогню та жодного разу не створили загрози життю робітників станції”, – повідомляє прес-центр ОС.

Зазначається, що командувач Об’єднаних сил надав “слушні пропозиції щодо безпеки робітників Донецької фільтрувальної станції, які були прийняті до уваги Александром Хугом”.

“Наміри Об’єднаних сил є щирими, їх дії є відкритими. Об’єднані сили прагнуть єдиного – миру на українській землі”, – цитує прес-служба слова КОС.

Читайте також:
Доба ООС: 30 обстрілів, бойовики вдарили по ДФС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна