Омбудсман Денисова просить Червоний Хрест провідати Сенцова і Кольченка

 

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова звернулася до Міжнародного комітету Червоного Хреста з проханням перевірити стан дотримання прав засуджених у Росії політв’язнів, зокрема Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Романа Сущенка.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмана.

“Мною здійснюється моніторинг дотримання прав громадянин України Сенцова Олега Геннадійовича та Кольченка Олександра Олександровича, засуджених до покарання у вигляді позбавлення волі на території Російської Федерації”, – йдеться у зверненні уповноваженої до віце-президента МКЧХ Жиля Карбоньє.

Денисова просить Карбоньє сприяти візиту представника МКЧХ до виправної установи в Челябінській області РФ, де перебуває Кольченко, а також до виправної колонії в Лабитнангі, де голодує Сенцов, щоб перевірити умови їх утримання та можливість надання їм медичної допомоги.

Із таким проханням омбудсмен звернулася і щодо затриманих громадян України Романа Сущенка та Ресуля Веліляєва, які перебувають у виправній колонії в Москві.

Крім того, омбудсман просить віце-президента МКЧХ посприяти візиту представника організації в слідчий ізолятор міста Сімферополь та перевірити умови тримання та надання медичної допомоги Володимиру Балуху, Узеіру Абдуллаєву, Енверу Мамутову, Ремзі Меметову, Зеврі Абсеітову, Рустему Абільтарову, Енверу Сейтосманову, Бекіру Дегерменджі, Асану Чапуху, Кязіму Аметову, Руслану Трубачу й Ісмаїлу Рамазанову.

Денисова висловлює сподівання, що МКЧХ зможе здійснити моніторингові візити та надати достовірну інформацію щодо незаконно затриманих громадян України.

Раніше український омбудсмен відкрила провадження за фактами порушення в РФ прав і свобод громадян України Олександра Кольченка і Олега Сенцова.

Як повідомляла “Новинарня“, 14 травня Олег Сенцов оголосив у колонії голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів в РФ.

Читайте також:
“Перетворив себе на зброю під ЧС-2018”. Обставини голодування Олега Сенцова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна