“Дякую за бійку”: у центрі Києва українські хулігани атакували англійських

 

Бійка між українськими та англійськими футбольними фанатами відбулася у барі неподалік НСК “Олімпійський” у Києві 24 травня приблизно о 23-й годині. Вболівальники “Ліверпуля”, що приїхали в Україну на фінал Ліги Чемпіонів, відпочивали в барі, коли їх атакували біля двох десятків фанів київського ЦСКА. Про це “Новинарні” повідомили власні джерела у навколофутбольному середовищі.

Англійці захищалися підручними “аргументами” – зокрема пивними келихами та стільцями. Британське видання Daily Mirror оприлюднило відео з місця події. Сутичка тривала недовго – на місце прибула поліція.

Скріншот з відео Daily Mirror

Правоохоронці затримали двох учасників бійки. Як повідомила прес-служба МВС, це студенти одного з київських вишів. Вони відмовилися давати пояснення. На них склали адміністративні протоколи за ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

“Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Слідчі з’ясовують обставини інциденту, а оперативники встановлюють всіх учасників конфлікту”, – додають у поліції.

Учасники фан-руху київського ЦСКА наголошують, що були атаковані не мирні вболівальники, а хулігані “Ліверпуля”, як самі були не проти побитися.

“Коли все завершилося, наш лідер підійшов до британців. Вони сказали, що добре провели час, і подякували за бійку. Сторони навіть обмінялися контактами, аби в майбутньому мати можливість добре провести час”, – зазначає джерело “Новинарні“.

Крім того, поліція повідомляє, що всі іноземці, які постраждали під час сутички, відмовилися писати заяви.

Співрозмовник “Новинарні” переконує, що не варто шукати в цій історії “російський слід”, як це роблять окремі користувачі соцмереж. Він додав, що серед акціонерів були ветерани війни з Росією.

Водночас мер Києві Віталій Кличко назвав напад на англійців провокацією.

“Я впевнений, що вчорашня сутичка – це провокація. Переконаний, що правоохоронці зроблять відповідні висновки, щоб попереджувати такі обурливі випадки. Кількох із нападників, я знаю, затримали. І слідство має бути оперативним і відкритим, а справа – доведена до суду. Аби всі розуміли, що такі провокації не залишаться безкарними!”, – цитує Кличка прес-служба КМДА.

Нагадаємо, фінал Ліги Чемпіонів відбудеться 26 травня. У Києві зустрінуться мадридський “Реал” та “Ліверпуль”.

Читайте також:
Поліція перейшла на посилений режим до фіналу Ліги Чемпіонів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна