Поліція перейшла на посилений режим до фіналу Ліги Чемпіонів

 

Особовий склад Нацполіції з 21 травня до завершення заходів в рамках фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА в Києві (26 травня) працюватиме в стані готовності до ситуації підвищеної терористичної загрози. Крім того, поліцейські в посиленому режимі готуються приймати іноземних вболівальників. Про це голова Національної поліції України Сергія Князєв заявив під час селекторної нарад 21 травня, повідомляє прес-служба МВС.

За попередньою інформацією, футбольні фанати прибуватимуть в Україну авіатранспортом, залізницею, автобусами і приватним автотранспортом через Одесу, Харків, Львів. На даний час розгорнуто діяльність ситуаційних центрів та проведено низку тактико-спеціальних навчань за участі Нацполіції, Державної прикордонної служби, Нацгвардії, ДСНС та Державної міграційної служби.

“На кожен факт залишення без нагляду речей та пакунків в обласних центрах по шляхах слідування вболівальників із західного кордону і до Києва, а також у містах Харків і Одеса – необхідно реагувати як на терористичну загрозу, де об’єктом посягання можуть бути вболівальники”, – наголосив Князєв.

За оцінками футбольних експертів, Лігу Чемпіонів відвідають близько 53 тисяч глядачів.

“У зв’язку з цим відсьогодні діяльність ситуаційних центрів і главків буде приведена у надзвичайний режим роботи. Не менш важливий аспект – своєчасне та об’єктивне інформування про переміщення фанів та події, пов’язані з їх участю”, – наголосив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

За його словами, важливим аспектом комунікації під час заходів є залучення поліцейських із знанням англійської мови до роботи в місцях офіційних локацій.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна