Відкрито найбільший український інфраструктурний об’єкт – Бескидський тунель. ВІДЕО

 

На межі Львівської та Закарпатської областей у четвер, 24 травня, урочисто відкрили найбільший український інфраструктурний об’єкт останніх десятилітьБескидський тунель.

Як повідомляє “Новинарня“, тунель – частина міжнародного транспортного коридору, який проходить по території Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України і далі на схід.

Бескидський тунель розташований в Карпатах, на Бескидському перевалі, між станціями Бескид і Скотарське.

Присутній на урочистому відкритті президент Петро Порошенко заявив, що “це проект, завдяки якому Україна стає ще ближчою до Європейського Союзу, а Євросоюз – до України”.

У 2007 році, в зв’язку з аварійним станом старого одноколійного тунелю було прийнято рішення побудувати новий, який пройде за 22 метри від старого.

Новий тунель – двоколійний, він має довжину 1765 м, ширину 10,5 м, висоту 8,5 м і проходить на максимальній глибині – 180 м від поверхні Бескидського хребта.
Це другий найдовший в Україні тунель після Лутугинського на Луганщині.

Загальна вартість будівництва Бескидського тунелю становила близько 2,2 млрд. грн.

Пуск тунелю, за очікуваннями інженерів, дозволить Україні в кілька разів збільшити обсяг транзитних та внутрішніх залізничних перевезень. Двоколійний тунель може пропускати близько 100 поїздів на добу замість нинішніх 47. Максимальна швидкість поїздів зросте із 40 км/год до 60-70 км/год.

Нагадаємо, у січні 2016 року Мінінфраструктури рапортувало про завершення першої черги нового Бескидського тунелю.

Читайте також:
У Швейцарії відкрився найдовший у світі залізничний тунель

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна