Мінінфраструктури рапортує про завершення першої черги нового Бескидського тунелю – найважливішого для Укрзалізниці

 

Прес-служба Міністерства інфраструктури сьогодні відрапортувала про завершення “першого і найскладнішого етапу будівництва нового Бескидського тунелю”.

Ідеться про другий за довжиною (після Лутугинського) залізничний тунель в Україні, розташований в Українських Карпатах, на Бескидському перевалі, між станціями Бескид і Скотарське Мукачівської дистанції Львівської залізниці. Цей турнель належить до 5-го Пан’європейського транспортного коридору (Італія — Словенія — Угорщина — Словаччина — Україна — Росія).

“Знаєте, чому цей проект вважається одним із наймасштабніших і найважливіших для української залізниці? Цей тунель довжиною більше 1,7 км проходить крізь гору на висоті 781-807 метрів над рівнем моря. А шар породи над тунелем сягає 182 метрів”, – зазначає Мінінфраструктукри у своєму “Фейсбуці”.

Його називають новий Бескидський тунель, “тому що він будується, аби замінити існуючий, побудований ще в далекому 1886 році. Старий тунель уже не відповідає потребам сьогодення. Він замалий для сучасних поїздів, одноколійний і досить зношений, а тому повільний. Новий тунель буде двоколійним і обладнаним за останнім словом техніки. Поїзди рухатимуться ним зі швидкістю 60-70 км/год”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначають у відомстві, “це важливо, адже цим шляхом здійснюється левова частка усіх перевезень через західний кордон України, зокрема транзитних. Вже за два роки ми зможемо робити це швидше та з меншими витратами”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна