Син Тюріна, якого підозрюють у замовленні вбивства Вороненкова, судитиметься з Луценком

 

Син головного обвинуваченого у вбивстві екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова Володимира Тюріна Дмитро подав до суду на Генеральну прокуратуру і генерального прокурора Юрія Луценка, який заявив про його причетність до злочину. Про це адвокати Дмитра Тюріна заявили на прес-конференції 24 травня, передають “Українські Новини“.

Швейцарський юрист Ніколя Руйє заявив, що на брифінгу в жовтні 2017 року Луценко зробив помилку, назвавши ім’я сина російського кримінального авторитета серед підозрюваних у злочині.

Захист Дмитра Тюріна стверджує, що 20-21 березня 2017 року він прибув в Україну не для передачі грошей для оплати вбивства Вороненкова, а для зустрічі з екс-генпрокурором Святославом Піскуном. Вони обговорили придбання Тюріним будинку Піскуна в аннексованому Росією Криму, але покупка, за інформацією захисту, не відбулася.

Адвокати наголошують, що мають документальне підтвердження своїх слів.

Також вони продемонстрували відповіді від правоохоронних органів, згідно з яким Дмитро Тюрін не має статусу підозрюваного у кримінальних провадженнях.

Адвокат Сергій Козій повідомив, що у зв’язку з неправдивими звинуваченнями Тюрін подав позов до суду.

“Позов подано в травні в Печерський районний суд Києва до Генеральної прокуратури. Позов про захист честі, гідності та ділової репутації”, – сказав він.

Засідання відбудеться 2 липня.

Як інформувала “Новинарня“, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков переїхав разом з родиною до України в жовтні 2016 року.

Політик мав дати свідчення у справі Януковича про держзраду, але був застрелений кілером 23 березня 2017 року в центрі Києва, на перехресті бульвару Тараса Шевченка і вулиці Пушкінської.
Вороненков у супроводі охоронця йшов на зустріч з іншим екс-депутатом з РФ Іллею Пономарьовим. Почалася перестрілка, в якій кілер встиг здійснити кілька пострілів у Вороненкова, а охоронець вистрілив у кілера, і той згодом помер від поранень.

24 березня МВС встановило особу ймовірного вбивці – ним виявився учасник АТО з Нацгвардії, уродженець Севастополя Павло Олександрович Паршов, який проживав у Дніпрі.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав гаданого замовника – російський кримінальний “авторитет” Володимир Тюрін (колишній чоловік Марії Максакової – дружини вбитого Вороненкова). Луценко назвав убивство “показовою стратою свідка”.

Запит України в Росію про екстрадицію Тюріна було відправлено 9 жовтня 2017 року, але відповідь не прийшла.

Читайте також:
ГПУ подала в Інтерпол на розшук Тюріна, імовірного вбивці Вороненкова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна