На КПВВ “Майорське” бойовики 20 разів з початку року вдавалися до “рваних” провокацій. ВІДЕО

 

На контрольному пункті в’їзду-виїзду “Майорське”, що в районі Горлівки на Донеччині, бойовики з початку року понад 20 разів влаштовували провокації, запускаючи зі свого боку до сотні авто ввечері перед самим закриттям КПВВ.
Як передає прес-центр ООС, про це розповів т.в.о. заступника командувача Об’єднаних сил із застосування сил та засобів Держприкордонслужби Володимир Бондар.

Однак, за його словами, КПВВ на лінії зіткнення працює ефективно та безпечно для громадян, незважаючи на провокації бойовиків із застосуванням “рваного графіку”.

“Ми постійно стикаємось із провокаціями незаконних збройних формувань, коли за 10 хвилин до закриття пропускного пункту в’їзду-виїзду вони запускають по 50−100 машин на контрольовану територію. Цього року ми вже зафіксували понад 20 таких випадків. Проте, аби люди не знаходились у нічний час у “сірій” зоні, та щоб уникнути жертв, КПВВ продовжує роботу до повного оформлення громадян”, – зазначив Володимир Бондар.

Він констатував: кількість людей, які перетинають лінію зіткнення, постійно зростає. КПВВ “Майорське” був розрахований на пропуск 5 тисяч осіб і одну тисячу автомобілів за добу, але зараз у середньому щодня через цей контрольний пункт проходять близько 9 тисяч осіб і до 1,5 тисячі автомобілів, причому зберігається тенденція до зростання показників.

Як стверджують у Дерприкордонслужбі, у літній період ці показники збільшуються в середньому на 30 відсотків. Тому у часи пікових навантажень, задля уникнення заторів, на КПВВ застосовується режим реверсного руху та задіється мобільний комплекс прикордонного контролю.

Володимир Бондар повідомив, що командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв поставив завдання покращити умови для громадян на КПВВ.

“Вже відпрацьовані плани їх розбудови. До кінця літа усі КПВВ на лінії зіткнення планується зробити критими, встановити сучасні системи кондиціювання, туалети тощо”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що всі робочі місця прикордонників розміщені в будиночках модульного типу. І реконструкція КПВВ буде проводитись таким чином, щоб ці споруди в разі необхідності можна було перемістити на нове місце, зокрема до лінії державного кордону з Російською Федерацією.

Читайте також:
КПВВ на Донбасі переходять на весняний графік

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна