У Криму окупанти викрали та сильно побили делегата Курултаю

 

Невідомі 23 травня викрали в анексованому Криму делегата кримськотатарського Курултаю Асана Егіза. Це сталося в районі села Джолман (нині Піонерське) Сімферопольського району, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров.

Цими викрадачами могли були російські поліцейські або працівники ФСБ – на них зокрема була форма.

“Російські карателі на автомашині “Фольксваген” з мигалками і звуковими пристроями змусили зупинитися автомашину, за кермом якого перебував делегат Курултаю кримськотатарського народу Асан Егіз. Переконавшись, що затриманим є саме Асан Егіз, російські карателі вивезли його на своїй машині в невідомому напрямку”, – пише він.

На пошуки Егіза вирушив його брат.

Півзніше стало відомо, що Асан Егіз знайшовся сильно побитий. Його доставили до Сімферопольської лікарні №6.

Брат Асана розповів, що після викрадення на його голову одягли мішок, руки зав’язали та кинули на підлогу машини.

“Залишили на трасі Сімферополь – Бахчисарай на околиці села біля лісу. “Іди куди хочеш”, сказали. З указаного місця Асан повернувся до Сімферополя”, – додає Чубаров.

Читайте також:
 У Білогірську ФСБ Росії проводить тотальні обшуки в кримських татар

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна