ООС: один загиблий і три поранені воїни, ворог влаштував артналіт на Талаківку

 

Під час бойових дій минулої доби, 22 травня, один наших захисник загинув та трьох було поранено.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру операції Об’єднаних сил.

Життю поранених загроз немає. З початку поточної доби втрат немає.

Російско-окупаційні війська, нехтуючи Мінськими угодами та нормами міжнародного гуманітарного права, 49 разів за добу порушили режим припинення вогню, з них 13 разів – застосовували 152-мм та 122-мм артилерію, 120- й 82-мм міномети.

“Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається складною… Наші війська вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику, не дозволяючи окупантам витіснити наші підрозділи із займаних позицій”, – сказано в повідомленні.

На Луганському напрямку противник вів вогонь із великокаліберного кулемета по населеному пункту Станиця Луганська, не припиняв спроб послабити оборонні рубежі ЗСУ в районі населеного пункту Троїцьке.
На Горлівському напрямку активна оборона підрозділів Об’єднаних сил тривала в районах населених пунктів Травневе, Зайцеве, Південне. На Донецькому – поблизу Авдіївки, Опитного та Красногорівки.

“Загострилась ситуація на Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Талаківка, Водяне та Широкине. З 19-ї до 21-ї години вечора ворог вдався до обстрілу мирного українського селища Талаківка, що в передмісті Маріуполя. Окупанти випустили по населеному пункту понад 90 снарядів 152-го калібру. Втрат серед мирних громадян немає. Пошкоджено селищні промислові приміщення”, – заявили в прес-центрі.
На місці події усувають наслідки обстрілу військовослужбовці Збройних сил, співробітники Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій зі складу Об’єднаних сил.

За даними розвідки, за добу знищено чотирьох та поранено чотирьох бойовиків російсько-терористичних військ.

Читайте про попередню добу:
МОУ: за добу – 53 обстріли, двоє загиблих і дев’ять поранених воїнів

Пішли до Мая. У бою під Горлівкою загинули “донбасівці” Куцмай і Маслов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна