Хвалена російська ракета провалила всі тести, – розвідка США

 

Розрекламована Володимиром Путіним нова російська ядерна ракета провалила всі випробування. Про це повідомляють джерела, знайомі зі звітом розвідки США, передає CNBC.

Джерела стверджують, що крилата ракета була протестована чотири рази в період з листопада 2017 року по лютий 2018-го, і щоразу невдало.

Найдовший політ тривав трьохи більше двох хвилин, а ракета пролетіла 22 милі, після чого розбилася. Найкоротший тест тривав лише чотири секунди, ракета здоалала 5 миль.

Випробування, очевидно, продемонстрували, що ядерний двигун крилатої ракети не запустився і зброя не змогла досягти здатності необмеженого польоту, чим хизувався Путін.

Водночас повідомляється, що інша російська ракета з ядерною боєголовкою пройшла два успішних випробування і буде готова для озброєння армії до 2020 року. Відзначається, що наразі в США немає захисту від цієї зброї.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, коментуючи оприлюднену інформацію, порадив слухати тільки Путіна.

“Слухайте президента Російської Федерації Володимира Путіна і вірте йому”, – цитує Пєскова “Інтерфакс“.

Як відомо, 1 березня Путін оголосив про початок випробувань нових міжконтинентальних ракет “Сармат”. Президент РФ представив анімоване відео, де моделюється удар в бік США. Також він заявив, що крім МБР “Сармат” наприкінці 2017 року відбувся успішний пуск новітньої крилатої ракети з ядерною енергоустановкою.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна