Зірваний матч у Черкасах: поліція затримала ветерана АТО, який не потиснув руку Порошенку. ВІДЕО

 

Серед фанатів “Черкаського Дніпра”, затриманих поліцією під час безладу на стадіоні в Черкасах у суботу, 19 травня, був активіст “Національного корпусу” Олег Толмачов – ветеран АТО із батальйону “Азов”.
Цей чоловік, який улітку 2014 року зазнав важкого поранення під Сартаною, нещодавно став відомим через те, що відмовився потиснути руку президентові Петру Порошенку під час нагородження призерів національного турніру “Ігри нескорених” у Києва.

Як передає “Новинарня“, Толмачов заявив, що його затримання було незаконним. Невдовзі після того його відпустили.

“Вболіваючи вже понад 11 років за клуб “Черкаський Дніпро”, прийшов підтримати команду на стадіон. Через некомпетентні дії поліції був незаконно затриманий її представниками. Нічого дивного, просто необґрунтовуванні силові дії поліції, і як наслідок – синці та забої у вболівальників, які висловили свій протест президенту клубу Володимиру Лашкулу за те, що той виставив всіх гравців на трансфер та поводиться з клубом як зі своєю іграшкою”, – написав Толмачов у “Фейсбуці” в ніч на 20 травня.

“Все нормально, всіх затриманих відпустили”, – додав він.

Водночас прес-служба ГУ Нацполіції Черкащини заявляла, що правоохоронці затримували загалом 26 осіб. 

Матч “Черкаси” – “Суми” було перервано на 56-й хвилині. Це сталося після того, як кілька десятків ультрас черкащан запалили фаєри  тп вибігли на футбольне поле.
Щоб витіснити їх із поля, на стадіон прибула велика кількість поліцейських у шоломах та з кийками. Вони застосували до фанатів грубу силу.

Відповідно до заяв поліції, під час затримання тілесних ушкоджень нібито зазнали 17 правоохоронців та один глядач.

За фактом подій відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років.

“Правомірність дій працівників поліції буде перевірено в рамках розпочатого службового розслідування”, – заявили в ГУ НП.

 Бунт фанатів спричинив той факт, що президент клубу “Черкаський Дніпро”, власник компанії “Україна футбол інтернешнл”, депутат Черкаської обласної ради від БПП Володимир Лашкул за кілька турів до завершення сезону заявив про переведення клубу в село Білозір’я, фактично – про розпуск команди й виставлення всіх гравців на трансфер. Черкаси втратили місце в першій лізі.

Крім цього, ультрас акцентують увагу на тому, що матч із “Сумами” ймовірно був договірним.

Уболівальник Черкас Костянтин Мірошниченко зазначив у “Фейсбуці”: “Як пише сайт betnews365, посилаючись на дані біржі Betfair, на цей матч були зроблені аномально високі ставки як для першої ліги… Згідно до цих ставок, “Черкаський Дніпро” мав перемогти, а сам матч мав бути результативним… Саме тому в мене не залишається жодного жалю за зірваний матч. Певен, що голосніше усіх на трибунах кричали ті, в кого не встигла зайти ставка [у букмекерську контору]”.

Читайте також:
Визначилися всі призери чемпіонату України з футболу.
“Ворскла” чекала 21 рік

“Не каратель, а ветеран”. Азовець, який не потиснув руку Порошенку,
став зіркою росЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна