“Азовець”-ветеран не подав руку Порошенку на нагородженні. ВІДЕО

оновлено

Ветеран полку “Азов” відмовився потиснути руку президенту України Петру Порошенку на офіційній церемонії. Це сталося під час нагородження переможців змагань Invictus Games (“Ігор нескорених” серед для поранених військових) у Києві.

Відео події було оприлюднено на офіційних сторінках партії “Національний корпус” у соцмережах.

Як стало відомо, ветеран “Азова”, який демонстративно відмовився тиснути руку президенту – Олег Толмачов.

Він не відреагував на Порошенка, навіть коли той поплескав його по плечу.

Черкащанин Толмачов добровільно приєднався до бійців “Азова” 24 червня 2014 року, брав участь у боях за Мар’їнку та Іловайськ. Улітку того ж року був поранений під Маріуполем, у районі Сартани (вогнепальна травма великогомілкової кістки).
Після довготривалого лікування Олег став активним громадським діячем та представником “Національного корпусу” на Черкащині.

ОНОВЛЕНО. Олег Толмачов пояснив, що не потиснув президентові руку, оскільки той говорив про свої ініціативи, які повинен був реалізувати вже давно.

“Обурило те, що Порошенко вихвалявся тим, що ініціює створення окремого міністерства допомоги ветеранам і учасникам бойових дій. Хоча війна вже триває чотири роки, і президент повинен був це зробити набагато раніше. Також не сподобалось те, що він розповів про свій візит до Німеччини, який був недоречний”, – цитує Олега Толмачова ФБ-сторінка “Нацкорпус-Черкащина”.

“Війна уже триває чотири роки, і це, з одного боку, добре, що цього річ в Іграх взяли участь більше поранених бійців, ніж минулого, і що вони цікавляться спортом та мають можливість потрапити до збірної України. Але Петро Порошенко повинен був закінчити війну набагато швидше (як він і обіцяв), а не затягувати” її на чотири роки, тому б і поранених було б набагато менше.
Я вважаю, що присутність Порошенка лише образила честь поранених військових, яких могло бути значно менше”, – вважає Толмачов.

Нагадаємо, у суботу, 12 травня, у столиці відбулася фінальна частина відбору до збірної України з Invictus Games. На закритті Ігор президент Петро Порошенко оголосив про   створення нової системи реабілітації ветеранів. При цьому багато військових і ветеранів залюбки робили селфі з верховним головнокомандувачем.

ОНОВЛЕНО. “Не каратель, а ветеран”. Азовець, який не потиснув руку Порошенку, став зіркою росЗМІ

Читайте також:
Порошенко хоче провести міжнародні Invictus games у Києві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна