США звинуватили лівого президента Венесуели в наркоторгівлі

 

Сполучені Штати звинуватили президента Венесуели Ніколаса Мадуро і його соратника Діосдадо Кабелло в отриманні доходів від наркоторгівлі.

Вперше Вашингтон публічно пов’язав Мадуро, щодо якого діють американські санкції, із торгівлею наркотиками, передає “Голос Америки”.

Діосдадо Кабелло – друга після Мадуро людина в ієрархії правлячої Єдиної соціалістичної партії Венесуели.

Міністерство фінансів США опублікувало заяву, в якій вказало, що Кабелло конфіскував невеликі партії наркотиків у наркоторговців, зібрав їх у велику партію і експортував через державний аеропорт Венесуели.

“Кабелло разом із президентом Мадуро та іншими особами розділили доходи, отримані від поставок наркотиків”, – йдеться в заяві.
Отримані від наркоторгівлі гроші відмивалися в Коста-Ріці та Росії.

Міністерство фінансів США ввело санкції щодо Кабелло, його дружини та його рідного брата. Крім участі в наркоторгівлі, вони також звинувачуються в рекеті.

У листопаді 2017 року Сполучені Штати Америки оголосили про запровадження нових санкцій щодо членів уряду Венесуели та інших чиновників високого рангу, які підтримують політику президента країни Ніколаса Мадуро.
Раніше, на початку серпня США запровадили аналогічні санкції проти самого Мадуро, а трохи згодом – на низку членів Конституційної асамблеї Венесуели – органу, покликаного переписати конституцію країни.

Читайте також:
Венесуела: повстанці переймають досвід київського Майдану
та надихаються фільмом “Зима у вогні”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна