Принц Гаррі одружився з американською актрисою Меган Маркл. ФОТО, ВІДЕО

 

У церкві Святого Георгія, що у Віндзорському замку, опівдні за Грінвічем, у неділю, 19 травня, відбулася церемонія вінчання принца Гаррі з американкою Меган Маркл.

33-річний спадкоємець британської корони, молодший син принца Уельського Чарльза, взяв за дружину старшу на три роки американську актрису, найбільш відому за серіалом “Форс-мажори” (2010-2018).

Вона вже була заміжня – у 2011-2013 роках із кінорежисером Тревором Енгельсоном.

Мати Меган – чорношкіра Доріа Редлан, психотерапевтка і викладачка йоги. Батько, Томас Маркл, має голландське та ірландське походження, він колишній оператор-постановник.
Через хворобу Томас не зміг бути присутній на церемонії у Віндзорі.

До вівтаря Меган підвів свекор – батько нареченого, принц Чарльз. Перед цим Гаррі спілкувався біля вівтаря з братом, принцом Вільямом.

З боку Меган Маркл на весіллі присутня мати. Також у першому ряду – королева Єлизавета ІІ з чоловіком, принцом Філіппом.

У нареченої була кількаметова фата та почт із десяти дівчаток і хлопчиків, яким ще немає восьми років. Вона вирішила нікого не призначати на офіційну роль подружки нареченої, сказавши, що не хоче вивищувати одну з декількох близьких подруг.

Обмін обручками відбувся о 14:38.

У своїй весільній клятві 36-річна Маркл не обіцяла “слухатися” чоловіка, а принц Гаррі, як повідомляється, вирішив носити обручку, хоча за традицією в королівській родині чоловіки цього не роблять.

Фото: Reuters

Рішенням королеви Єлизавети ІІ молодята отримали титули герцог і герцогиня Сассекські.

Близько десяти тисяч людей вийшли на вулиці Віндзора, щоб своїми очима побачити молодят. Заради того, щоб забезпечити собі краще місце для спостереження за процесією, багато хто залишався ночувати під відкритим небом.

Після церкви молодята поїхали через Віндзор. Процесія закінчиться в Георгіївському залі у Віндзорському замку, де буде урочистий обід, на який запрошено 600 осіб.
Ближче до вечора молодята вирушать у Фрогмор-хаус – заміську резиденцію королівської сім’ї, де зберуться 200 їх друзів.
Молодята відмовилися від подарунків, закликавши замість цього робити пожертви до благодійних фондів.

Аналітики порахували, що Британія заробить на весіллі принца Гаррі і Меган Маркл 1,4 млрд. доларів. Основне джерело додаткових доходів – туризм і сувеніри.

Принц Гаррі – шостий у списку спадкоємців британського престолу. У юності він здобув славу “шаленої дитини” через пристрасть до марихуани й спиртного, однак згодом споважнів. У грудні 2007 – лютому 2008 року принц ніс службу в Афганістані як авіаційний навідник британських ВПС, брав участь у бойових операціях зі знищення талібів.
У квітні 2011 року йому було присвоєно звання капітана армійського повітряного корпусу.

Їх із Меган познайомили спільні друзі в 2016 році. Всього через кілька тижнів після того, як вони познайомилися, принц умовив Меган Маркл відправитися разом з ним в Ботсвану. Потім принц запропонував їй руку і серце, коли вони вдвох готували запечену курку.

Після одруження з Гаррі Меган не стане принцесою офіційно, адже лише люди, що народилися в складі королівської сім’ї, можуть додавати титул “принцеса” до свого імені.

Як писала “Новинарня“, принц Гаррі є засновником Invictus Games (“Ігор нескорених”) – спортивних змагань для ветеранів силових структур, що отримали поранення й каліцтва на службі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна