Голодування Сенцова: Порошенко закликав Захід натиснути на Росію

 

Президент Петро Порошенко закликає міжнародну спільноту продовжувати тиск на Росію для якнайшвидшого звільнення незаконно ув’язнених в РФ українців.
Про це глава держави заявив у середу, 16 травня, реагуючи на лист українського режисера Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування в колонії на півночі Росії.

“Я закликаю міжнародну спільноту продовжувати тиск на Кремль, аби українські політв’язні якнайшвидше повернулися додому, до своїх родин. Ми продовжуємо боротися та докладаємо усіх зусиль для звільнення усіх незаконно ув’язнених українців, яких тримають на території окупованого Криму, Донбасу та на території РФ”, – ідеться в дописі президента у “Фейсбуці”.

Як інформувала “Новинарня“, з 14 травня незаконно засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна