СБУ викрила оборудку, через яку в Лівії затримали судно з українцями

 

Співробітники Служби безпеки України викрили незаконну схему з використанням орендованого державного морського судна “Рута”, через яку в акваторії Лівії затримали чотирнадцять українських моряків. Про це повідомила прес-служба відомства.

Теплохід, власником якого є Мініфраструктури України, у 2003 році на підставі договору оренди був переданий іноземній судноплавній компанії. У лютому 2017 року зловмисники підробили дозвільні та реєстраційні документи на право експлуатації судна. Це дозволило їм незаконно підняти на “Руті” український прапор та організувати нелегальний експорт партії пального з Лівії у порушення вимог резолюції ООН. Вже у квітні 2017 року судно було затримано береговою охороною ВМС Лівії разом з екіпажем – чотирнадцятьма громадянами України.

СБУ встановила організаторів оборудки. Оперативники провели обшуки в Одесі у представництві офшорної компанії, що експлуатувала судно. Вони задокументували факт зловживання повноваженнями з боку посадовців фірми.

“Виявлені правоохоронцями матеріали сприятимуть поверненню затриманих членів екіпажу та судна “Рута”, а також попередять застосування до України міжнародних санкцій, які можуть негативно вплинути на імідж держави”, – додають у СБУ.

Читайте також:
У Лівії на контрабанді з боєм затримали український танкер “Рута”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна