У Авакова відкрили кримінальне провадження через відставку Яценюка з Кабміну-2016

 

Національна поліція почала кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність Арсенія Яценюка під час його перебування на посаді прем’єр-міністра України.
Як повідомила у п’ятницю, 11 травня, прес-служба НП, кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність екс-прем’єра з метою перешкоджання його діяльності і подальшої відставки з посади голови уряду розпочате Головним слідчим управлінням Нацполіції після низки публікацій в ЗМІ та звернень народних депутатів.

“Зловмисників буде встановлено та притягнуто до відповідальності за ч. 1 ст. 344 Кримінального кодексу України «Втручання у діяльність державного діяча». Крім того, слідство розглядає версію змови групи осіб для реалізації цього злочинного задуму”, – йдеться в повідомленні поліції.

За попередніми висновками правоохоронців, особи здійснювали втручання шляхом підкупу громадян, організації проплачених мітингів та розповсюдження дискредитаційної та неправдивої інформації у ЗМІ та через народних депутатів, експертів, інших осіб.

“За інформацією народного депутата України Олександра Онищенка, лише протягом 2015- 2016 років на подібні акції було витрачено понад 30 млн. доларів”, – додали в поліції.

Пізніше міністр внутрішніх справ, представник партії “Народний фронт” Арсен Аваков перепостив повідомлення міністерства у своєму “Твіттері” і закликав “розкрити брудну політичну корупцію”.

“Ця брудна політична корупція має бути розкрита! Потрібно назвати все своїми іменами. Майбутнє має бути без цього бруду – продавців дискредитації, голосів і фейків, покупців і виконавців. Дихати всім стане легше!” – йдеться в його дописі.

Як відомо, нардеп-втікач Олександр Онищенко, справу щодо якого розслідує НАБУ, з 2016 року неодноразово заявляв про фінансування владою кампанії за відставку Арсенія Яценюка з посади глави уряду. Онищенко тоді заявляв, що було витрачено 30 млн. доларів, аби дискредитувати прем’єр-міністра Яценюка та змінити розстановку сил у парламенті.

У грудні 2016 року народний депутат від “Народного фронту” Андрій Помазанов  стверджував, що інформація, оприлюднена в публікації The Independent “Сумки, повні банкнот, і змова з метою повалити прем’єр-міністра: політик заявляє про масштабну корупцію в Україні”, може вважатися доказом у новому кримінальному провадженні щодо підкупу народних депутатів, підкупу інших високопосадовців та стосовно корупційних дій у вищих ешелонах української влади.

Глава МВС Арсен Аваков та Арсеній Яценюк є представниками однієї сили – “Народний фронт”.

Читайте також:
Яценюка затримали у Швейцарії в “чеченській” справі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна