Яценюка затримали у Швейцарії в “чеченській” справі

 

Колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, який прилетів до Швейцарії з дочкою, затримали для перевірки на вимогу Росії.
Як повідомила його прес-секретар Ольга Лаппо, пізніше Яценюка відпустили.

“Арсенія Яценюка, який прилетів до Женеви з молодшою дочкою, зупинили на паспортному контролі за запитом Росії – за всіма вже відомим абсурдними звинуваченнями в участі в бойових діях в Чечні. Через десять хвилин все з’ясували і пропустили”, – розповіла Лаппо у “Фейсбуці”.

Вона додала, що співробітники швейцарського летовища попередили Яценюка, що аналогічна процедура можлива і під час вильоту з країни.

“Якими б абсурдними не були обвинувачення російського Слідкому, але вони мають реальні наслідки”, – написала речниця екс-прем’єра.

У Слідчому комітеті Росії з вересня 2015 року заявляють, нібито мають докази участі Арсенія Яценюка в бойових зіткненнях в Чечні в 1994-95 роках і намагаються притягнути екс-прем’єра України до кримінальної відповідальності.

Російські слідчі звинувачують екс-прем’єра, зокрема за статтями “участь у збройній групі (банді)” (УНА-УНСО), “умисне вбивство за обтяжливих обставин”.

У той час 20-річний Яценюк був студентом юридичного факультету Чернівецького університету і не мав відношення до УНСО.
Арсеній Яценюк назвав заяви СК РФ “клінічним діагнозом російської влади”.

РосЗМІ висловлюють припущення, нібито такі свідчення проти екс-глави Кабміну дали під тортурами ув’язнені в Росії УНСОвці.

У травні 2017 року Інтерпол відмовив РФ у розшуку Яценюка за його “звірства” в Чечні.

У вересні Яценюк оголосив про початок процесу проти Росії у Європейському суді з прав людини.

Читайте також:
“Чеченська” справа Яценюка: слідчі РФ вирахували,
що він воював ще й у Придністров’ї. ФОТО

Суд на Ставрополлі хоче арештувати Яценюка за війну в Чечні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна