“Чеченська” справа Яценюка: слідчі РФ вирахували, що він воював ще й у Придністров’ї. ФОТО. ОНОВЛЕНО

 

Російські криміналісти стверджують, що екс-прем’єр-міністр України, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у 90-х роках воював у Придністров’ї.

Про це повідомила прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо з посиланням на матеріали суду.

“Тепер кремлівське кривосуддя закидає Арсенію Яценюку ще й участь у бойових діях в Придністров’ї”, – написала вона у “Фейсбуці” 13 вересня.

“З метою «всебічного та об’єктивного розслідування» «чеченської справи Яценюка» російські «слідчі» знайшли фотографію членів УНА-УНСО 1992 року в Придністров’ї. На ній «росексперти» «змогли» ідентифікувати Арсенія Яценюка”, – зазначає Лаппо.

Так, російські слідчі знайшли неякісну фотографію членів УНСО 1992 року під час бойових дій у Придністров’ї і порівняли одного з бійців з Арсенієм Яценюком.

“На фотофайлах із зображення чоловіка на фотографії “Члени УНА-УНСО у Придністров’ї 1992 рік” та фотографіях “Яценюк в юності”, “Лідери майдану 2004 рік”, “Фотографія Яценюка 2012″ ймовірно зображена одна особа”, – йдеться в експертному висновку російського слідства.

Фотокопії матеріалів справи, оприлюднені Лаппо, датовані ще 30 вересня 2015 року.

Із них видно, що ув’язнені в РФ громадяни України Олександр малофєєв та Станіслав Клих нібито дали свідчення про участь Яценюка у війні в Чечні на боці сепаратистів. Його присутність там у 2000 році нібито доводить фотоекспертиза.
Там само містяться твердження про присутність Яценюка з автоматом серед УНСОвців у Придністров’ї 1992 року.

Матеріали справи з фото:

Арсеній Яценюк в Придністров'ї 2 Арсеній Яценюк в Чечні Арсеній Яценюк в Придністров'ї Арсеній Яценюк в Придністров'ї 1
<
>

Нагадаємо, у вересні 2015 року голова слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що слідство має інформацію про нібито особисту участь Арсенія Яценюка у бойових діях у Чечні.
У березні 2017 року Єссентукський райсуд Ставропольського краю Росії заочно обрав лідеру “Народного фронту” Арсенію Яценюку “запобіжний захід” у вигляді тримання під вартою.

Яценюк називає твердження російських слідчих маячнею, оскільки в період подій 1992-2000 років він перебував в Україні, здобував освіту, вів бізнес тощо.

ОНОВЛЕНО. Чоловіком, якого експертиза Слідчого комітету РФ ідентифікувала на фото 1992 року як Арсенія Яценюка, виявився колишній член УНСО, соратник Дмитра Корчинського В’ячеслав Артеменко.
Про це повідомила “Українська правда”, якій Артеменко надав фотографії, зроблені в Рашкові (Молдова), де він командував залогою УНА-УНСО.

В’ячеслав Артеменко підтвердив, що брав участь у бойових діях у Придністров’ї та Чечні.


“Мене там фотографували, хоча в мене особисто немає фотографій з Придністров’я. Я ж усвідомлював наслідки і зараз усвідомлюю. Я не цікавлюся своїм минулим, я його прожив”, – сказав Славко Артеменко, зазначивши, що зараз є “мирним вирощувачем кавунів”.

Дмитро Корчинський та Славко Артеменко записали спільне відео, в якому висміяли висновки Слідчого комітету Росії.


Читайте також:
Інтерпол відмовив РФ у розшуку Яценюка за його “звірства” в Чечні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна