На Каннському фестивалі показали український “Донбасс”

 

Прем‘єра фільму “Донбасс” (подвійна “с” – авторський задум режисера – “Новинарня“) українського режисера Сергія Лозниці відбулася на 71-му Каннському кінофестивалі у середу, 9 травня. Про це у “Фейсбуці” розповів віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, який перебуває на фестивалі.

Стрічка присвячена життю окупованих частин Донецької та Луганської областей.

Фільм відкрив конкурсну програму “Особливий погляд”. Головою жюрі на ній цього року став відомий актор та продюсер Бенісіо дель Торо, який і представив стрічку.

Розенко також підкреслив, що фільм знімався за фінансової підтримки української держави.

Відвідала прем’єру і відома українська письменниця Ірена Карпа.

“Прекрасна гра улюблених акторів. Потужна режисерська робота. Оператору респект. Меми, добре зрозумілі українцям, і побачимо як будуть зрозумілі європейцям із відгуків преси. Всі ці “зелені чоловічки”, брехня раші-тудей, де для картинки просто розстрілюють людей, розквіт гопоти і дегуманізація… Відчуття різні. Але тримаю кулаки”, – поділилася вона враженнями у “Фейсбуці”.

Читайте також:
На Каннському фестивалі показали фільм про АТО з Ванессою Параді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна