Кубок України у “гірників”. Поліція побилися з фанами “Динамо” й “Шахтаря”

 

У Дніпрі перед фінальним матчем Кубка України “Динамо” (Київ) – “Шахтар” (Донецьк) в результаті бійки за участю вболівальників постраждав поліцейський.

Як повідомляє ГУ НП Дніпропетровської області, подія сталася 9 травня близько 18-ї години в центрі Дніпра під час збору вболівальників двох команд.

За повідомленням поліції, на перехресті вул. Андрія Фабра та пр. Пушкіна між вболівальниками відбулася бійка, у результаті якої 20 осіб були доставлені до Дніпровського відділу поліції.

 “Наразі поліція встановлює особу, яка кинула за бронежилет інспектора патрульної поліції невідомий піротехнічний виріб. В результаті поліцейський отримав опіки лівого передпліччя та шиї”, – зазначили в поліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Натомість фанати спростовують заяву поліції, вказуючи, що бійка була між уболівальниками й правоохоронцями.

На фото видно плями крові на тротуарі, що лишилися після протистояння.

Як повідомляє Football Hub, уболівальники “Динамо” та “Шахтаря” провели спільний марш з метою привернути увагу до проблеми “футболу по паспортах” (проект ініціативи ФФУ продавати квитки на футбольні матчі лише через посвідчення особи вболівальника – “Н”).

“Організатори пояснили причину мирної акції. Далі вболівальники “Динамо” та “Шахтаря” зібралися в одну колону і рушили в бік стадіону з банер з написом “Проти футболу по паспортах”, – пише видання.

“Колона рухалася під заряди та скандування, але в один момент мир і спокій порушили крики – поліція вихопила із купи (за словами очевидців) пару людей і одразу їх затримала. Дії правоохоронців обурили фанатів, які словесно висловлювали своє незадоволення. На цьому марш і закінчився”, – йдеться в повідомленні.

Сам матч закінчився з рахунком 2:0 на користь “Шахтаря”. Відтак “гірники” стали володарями Кубка України 12-й раз. У “Динамо” лишилося 11 кубкових титулів.

Між футбольними ультрас України, зокрема “Динамо” і “Шахтаря”, з 2014 року триває перемир’я.

Читайте також:
Ультрас “Динамо” вимагають на міжнародному рівні заборонити прапори
“ДНР/ЛНР” на стадіонах

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна