Ультрас “Динамо” вимагають на міжнародному рівні заборонити прапори “ДНР/ЛНР” на стадіонах

 

Заборонити використання прапорів терористичних організацій “ДНР” і “ЛНР” на футбольних матчах під егідою міжнародних футбольних організацій – з такою ініціативою виступило ультрас-угруповання “Родичі” ФК “Динамо Київ”.

Як передає “Новинарня“, відповідне звернення на ім’я президента ФФУ Андрія Павелка “колектив уболівальників “Родичі” оприлюднив у понеділок, 19 лютого.

“…Вимагаємо від Федерації футболу України: невідкладно звернутись до ФІФА, УЄФА з вимогами внести символіку так званих «ДНР» та «ЛНР» до «Переліку дискримінаційних символів та символіки в європейському футболі» та заборонити їх використання на футбольних матчах”, – сказано в заяві.

У зверненні зазначено, що “Родичі” відверто занепокоєні ситуацією, яка складається під час проведення спортивних змагань під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) протягом останнього часу.
“На трибунах стадіонів регулярно з’являється символіка, яка є неприйнятною для цивілізованого суспільства… Мова йде про символіку терористичних організацій, так званих «ДНР» та «ЛНР», що на сьогодні захопили частину території України та відкрито продовжують свою злочинну діяльність”, – сказано в заяві.

Ультрас нагадують, що прапори “ДНР” і “Новоросії” нещодавно демонструвалися італійськими фанатами на матчах “Рома” – “Шахтар” та “Стяуа” – “Лаціо”.

Ці випадки “змушують вимагати відповідної реакції від футбольної влади, оскільки бездіяльність ФФУ та УЄФА в цій частині ставить питання про їх компетенцію та послідовність у діях”.

“На жаль, змушені констатувати, що ФФУ за чотири роки з початку окупації Криму та військової агресії РФ в Україні, з початку не зробила жодних дій з метою заборони використання символіки, що відверто пропагує тероризм та дискримінацію на футбольних матчах”, – зазначають фанати “Динамо”, підкреслюючи, що від 2014 року в результаті дій бойовиків “ДНР/ЛНР” загинуло понад 10 000 осіб.

“Діяльність цих організацій постійно засуджується як вищим керівництвом України, так і міжнародною спільнотою (в тому числі ООН та ОБСЄ), а тому безмовно повинна бути засуджена й ФФУ, УЄФА та ФІФА”, – наголошують ультрас “Родичі”.

Зазначається, що прапори так званих” ДНР/ЛНР” використовуються в тому числі “для (…) провокування масових заворушень на стадіонах”.

Вимагаючи заборони використання терористичної символіки, ультрас підкреслюють: “…Якщо ж ситуація і надалі залишиться без реакції, ми залишаємо за собою право реагувати згідно власних поглядів та принципів”.

Варто зазначити, що УЄФА не відкрила дисциплінарну справу щодо появи прапора “ДНР” під час матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів “Рома” – “Шахтар” на трибунах “Стадіо олімпіко” в Римі 15 березня в секторі італійських фанатів.

Читайте також:
На урочистостях в Болгарії підняли прапор “ДНР”.
МЗС виправдовується

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна