Навчання Combined Resolved X: українці вразили НАТО рейдом після дводенної оборони

 

Українські військові в ході навчань НАТО Combined Resolved X, які тривають у Німеччині на полігоні біля Хохенфельса, два дні утримували важливу висоту.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в повідомленні прес-служби Генерального штабу ЗС України.

“Наш зведений підрозділ два дні утримував важливу висоту поблизу містечка Равенсдорф. Після декількох неуспішних спроб вибити звідти десантників та танкістів противник припинив штурмувати даний район”, – заявили в ГШ ЗСУ.

У Генштабі розповіли, що за умовами навчань вся підбита техніка та уражений особовий склад наступного дня знову повертається у стрій. Відтак командуванням сил OPFOR (команда учасників навчань, до якої входять українці – “Н”) було прийнято рішення відіграти цю добу до кінця та нанести максимальне ураження протилежній стороні.
“Оскільки сили BLUEFOR тривалий час не проявляли жодної активності, українці вирішили перейти до активних дій – здійснити рейд у глибокий тил противника. Завдання – захопити важливе перехрестя та утримувати його якомога довше”, – сказано в повідомленні.

За даними розвідки, на шляху до наміченої точки була помічена бронегрупа противника з танком Abrams та бронемашиною Bradley. Наші сили налічували два БТР-80, два танки Т-84 і автомобіль HMMV.
Застосувавши засоби задимлення, українська група успішно подолала небезпечну ділянку та прорвалася до зазначеного району.

Противник почав стягувати до перехрестя значні сили – вісім танків Abrams та чотири бронемашини Bradley, а також значні сили піхоти.

Бій тривав понад дві години. Повністю подавити опір нашої групи вдалося лише застосувавши вогонь артилерії.
Як наслідок, втрати сил BLUEFOR – чотири Abrams, два Bradley та до 20 піхотинців, – розповіли в Генштабі ЗСУ

“Вони не очікували, що, маючи значно менше сил і вже декілька днів тримаючи оборону, ми проведемо таку зухвалу операцію. Керівництво навчань теж було здивоване – в район кінцевої точки нашого рейду відразу прибуло 15 посередників. Це дуже велике скупчення на одній ділянці”, – зазначив заступник командира 79-ї ОДШБр підполковник Максим Миргородський.

У Генштабі зазначили, що в даний час десантно-штурмова рота готується відпрацювати сценарій бою у місті. Військовослужбовці ЗСУ організовують оборону одного із населених пунктів.

“На полігоні Хохенфельс є декілька змодельованих містечок, де роль місцевих мешканців грають спеціально найняті актори. Для більшої реалістичності на цивільних теж одягнена система імітації «MILES». Передбачається, що для штурму міста противник застосує свої спецпідрозділи”, – повідомили в Генштабі.

Як інформувала “Новинарня“, в попередній фазі навчань українські військові в Хохенфельсі підбили кілька “ворожих” танків Abrams.

Читайте також:
Українські війська прибули до Німеччини на навчання Combined Resolve Х. ВІДЕО

Як повідомляла “Новинарня“, в міжнародних військових навчаннях країн НАТО і партнерів Combined Resolve X від України беруть участь рота десантників із 79-ї десантно-штурмової бригади та танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.
Взвод Романа Багаєва із 14 омбр брав участь у Combined Resolve також і 2017 року.
Як і торік, у Німеччині він невдовзі змагатиметься на Strong Europe Tank Challenge-2018, пересівши на нові танки Т-84.

Читайте розповідь учасника навчань 2017 року:
Кращий танкіст України Багаєв:
Танк, який стояв на виставці на Хрещатику, тепер мій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна