Порошенко закликав припинити прояви антисемітизму в Україні

 

Президент Петро Порошенко заявив, що засуджує прояви ксенофобії та антисемітизму в України.
Як передає “Новинарня“, про це він особисто написав у “Фейсбуці” в п’ятницю, 4 травня, позначивши допис ініціалами “ПП”.

“Я рішуче засуджую будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму. Вважаю неприпустимими спроби протягнути ці ганебні явища в Україну – як це нещодавно мало місце під час акцій у Львові та Одесі”, – зазначив президент.

“Українська влада рішуче реагуватиме на будь-які спроби посіяти ворожнечу в нашому суспільстві. Реакція українських правоохоронних органів на такі протиправні дії буде миттєвою.
Україна – не місце для дискримінації та нетерпимості за будь-якими ознаками, адже повага до життя і гідності кожної людини є найвищою цінністю для Української держави”, – додав Порошенко.

Як відомо, 3 травня поліція Одеси порушила кримінальну справу через публічні антисемітські заклики під час акцій в місті 2 травня.
Тоді в Одесі пройшов “Марш українського порядку”, присвячений річниці трагедії в Будинку профспілок в 2014 році. У ньому взяли участь представники ВО “Свобода”, “Національного корпусу”, “Національних дружин”, “Вуличного фронту” і “Правого сектору”.
Під час маршу представниця одеського обласного осередку “Правого сектору” Тетяна Сойкіна виступила з заявою, яку можна кваліфікувати як антисемітську (про владу “жидів і олігархів”). Проте пізніше Сойкіна вибачилася за свої слова у “Фейсбуці”, зазначивши, що нічого не має проти євреїв.

Читайте також:
Україна відплатила за польський газ маршем “Львів не для польських панів”,
– Варшава

Поліція відреагувала на розгін націоналістами ромського табору на Лисій горі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна