Мати білоруського Героя України Михайла Жизневського померла через місяць після чоловіка

 

У Білорусі на 61-му році життя померла Ніна Жизневська – мати Героя України, одного з перших загиблих майданівців Михайла Жизневського.

Вона прожила менш як місяць після смерті чоловіка, Михайла Петровича, який помер 8 квітня.

Ніна Жизневська померла в Гомельському шпиталі інвалідів, куди її доставила швидка допомога, повідомила “Радіо Свобода” її дочка Наталя 4 травня.

Активіст УНА-УНСО, учасник Самооборони Майдану Михайло Жизневський загинув 22 січня 2014 року від пострілу в серце на вулиці Грушевського в Києві.
У червні 2017 року президент Петро Порошенко присвоїв громадянину Білорусі Михайлу Жизневському посмертно звання Героя України – для цього було ухвалено спеціальний закон.
Крім того, Жизневський був посмертно нагороджений орденом Героїв Небесної сотні.
26 листопада 2014 року в Києві встановлено пам’ятник Михайлу Жизневському.

Ніна і Михайло Жизневські отримували від Української держави пожиттєву пенсію як батьки героя Небесної сотні Михайла Жизневського. Україна також допомогла в отриманні квартири для родини.

батьки Михайла Жизнєвського

З приводу смерті Ніни Жизневської Петро Порошенко власноруч написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”: “З глибоким болем сприйняв трагічну звістку, що слідом за батьком Героя Небесної сотні Михайла Жизневського пішла у вічність його мати Ніна Василівна.
Ця родина показала нам героїчний приклад самопожертви заради ідеалів свободи та гідності.
Доручив МЗС України надати родині усю необхідну допомогу.
Вічна пам’ять Ніні Василівні! Герої не вмирають!”

Читайте також:
Перші вбивства на Майдані: журналісти повідомили про нові докази
у справах Нігояна і Жизневського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна