Активісти шукали бойовика “ДНР” Лусваргі у монастирі МП. ФОТО, ВІДЕО

оновлено

Кілька десятків представників націоналістичних організацій та ветеранів АТО відвідали Свято-Покровський Голосіївський монастир УПЦ МП в Києві у п’ятницю, 4 травня. Вони намагалися знайти бразильського бойовика “ДНР” Рафаела Лусваргі, який тривалий час мешкав у монастирі.
Про це в прямому ефірі повідомив учасник заходу, лідер організації “C14” Євген Карась.

Священик, який вийшов до активістів, пояснив їм, що зранку Лусваргі відвезли до посольства Бразилії, де той, ймовірно, наразі перебуває.
Він запевнив, що в храмі ніхто не здогадувався, ким насправді є бразилець, який жив на території монастиря.

Після суперечок священик погодився показати кімнату, в якій жив бойовик. У тумбочці, що стояла біля ліжка, візитери відшукали зошит Лусваргі, документи про його огляд у поліклініці, Біблію та інші богословські книги російською мовою, листівки тощо.

Після цього учасники акції залишили монастир та вирушили до посольства Бразилії.

Євген Карась у грубій формі поспілкувався із ченцем МП, який не представився, про неприпустимість укривання бойовиків терористичних угруповань.
Активіст обізвав священика “сатаною” і “чортом” та плюнув на нього.

Зошит Лусваргі з його кімнати в монастирі

ОНОВЛЕНО. Активісти виявили Бразильця біля посольства на Печерську, зв’язали йому руки і повели до головного управління СБУ.

Як інформувала “Новинарня“, бразильський найманець “ДНР/ЛНР” Рафаел Лусваргі – перший іноземець із “далекого зарубіжжя”, засуджений в Україні за участь у бойових діях на боці терористів.

Прибічник ідей сталінізму, нацизму та російського євразійства, Рафаель був затриманий СБУ по прибуттю літаком в аеропорт “Бориспіль” 6 жовтня 2016 року.

Новинарня” вирахувала його перша, провівши ОСІНТ-розслідування: Бразилець Рафаел Лусваргі: воював за “ДНР” і Росію від Дубліна до Сіетла, затриманий у “Борисполі”.

25 січня 2017 року Рафаель Маркус Лусваргхі був засуджений до 13 років ув’язнення з конфіскацією за обвинуваченням у вчиненні особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 260 КК України – “участь у терористичній групі чи терористичній організації” та “участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань” (від 3 до 8 років).

17 серпня 2017 року Апеляційний суд міста Києва скасував рішення суду першої інстанції щодо Лусваргі та відправив справу Лусваргі на повторний розгляд.

Варто наголосити: це відбулося задовго до листопадових домовленостей у Москві й Мінську про “великий обмін полоненими”.

18 грудня джерело “Новинарні” повідомило, що Лусваргі включений до списків на обмін з ОРДЛО.

“Правове рішення щодо Лусваргі складне. Для обміну в ОРДЛО суд поміняє йому запобіжний захід. А потім (після обміну) оголосить у розшук“, – розповів співрозмовник “Новинарні” у правоохоронних органах.

У 2018 році через юридичну казуїстику Лусваргі опинився на волі. Йому досі не повернули документи, вилучені під час призначення попередніх запобіжних заходів. Відтак Рафаел Лусваргі не може виїхати ні в ОРДЛО, ні за кордон України. Хоча, за даними “Радіо Свобода”, вільно пересувається по Києву.

Читайте також:
Смерть, яка переслідує бразильського терориста Рафаела Лусваргі

12 найманців з-за океану.
Портрети бразильських терористів на Донбасі

Попри спротив копів: С14 у Дніпрі затримала бойовика “ДНР”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна