Найімовірніший сценарій звільнення ОРДЛО – як у Східній Славонії, – Гримчак

 

Українська влада теоретично розглядає три сценарії військових операцій, які можуть бути реалізовані в окремих районах Донецької та Луганської областей після переформатування АТО в операцію Об’єднаних сил. Із них найбільш придатні до реалізації – “хорватські”.
Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак в інтерв’ю “Громадському радіо”.

“Що стосується військової операції, то розглядається три сценарії, які можуть бути на території ОРДЛО. Перший сценарій – це чисто військова операція. Незважаючи на всі зовнішні умови віддається команда. У минулому році керівник Генерального штабу пан Муженко в одному зі своїх інтерв’ю сказав, що армія України готова протягом двох тижнів повністю звільнити територію ОРДЛО. Єдине, на що ми не можемо відповісти сьогодні у своїх планах, це те, якими силами і засобами назустріч нашій армії вдарить РФ. Тому це найменш імовірний сценарій розвитку подій”, – сказав Гримчак.

За словами заступника міністра, “інші два плани – хорватські”.

Гримчак згадав про звільнення в 1990-х роках частин Хорватії – Сербська Країна і Східна Славонія.

Сербська Країна була звільнена військовим шляхом, тобто шляхом операції хорватської армії, але в той же час сербська армія не втручалася в цей військовий конфлікт і залишилася у казармах, не пішовши назустріч хорватської армії.

“Інший варіант, який був застосований у Східній Славонії, ми сьогодні розглядаємо як основний. Це введення миротворчої місії, якій передує виведення іноземних військ (там немає інших іноземних військ, крім російських), виведення російських найманців. Також має відбутися роззброєння бойовиків, створення міжнародної перехідної адміністрації для передачі цих територій під контроль України”,– зазначив заступник міністра.

Як повідомляла “Новинарня“, 30 квітня формат антитерористичної операції на Донбасі змінився операцією Об’єднаних сил.

Читайте також:
Аваков озвучив власний план звільнення Донбасу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна