Доба АТО: понад 60 обстрілів, найгарячіше на Луганщині, сім поранених

Минулої доби, 28 квітня, бойовики російсько-окупаційних військ 61 раз відкривали вогонь по опорних пунктах Збройних сил України.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку із заборонених “Мінськом” 122-мм артилерії, 120- та 82-мм мінометів агресор обстріляв наші опорні пункти поблизу Новотошківського. Також 122 мм артилерійські системи й озброєння танка противник застосував в районі Кримського, а міномети калібру 120 мм – під Троїцьким та Луганським.
Крім цього, із 82-мм мінометів вогонь вівся по українських укріпленнях поблизу Причепилівки та Новозванівки, з гранатометів різних типів – біля Попасної та Луганського, з озброєння БМП – в районі Троїцького, а зі стрілецької зброї – неподалік Новоселівки.

На Донецькому напрямку
із заборонених Мінськими угодами 120- та 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли оборонців Авдіївки. Також важкі 120-мм міномети агресор застосував під Богданівкою та Новотроїцьким, а міномети калібру 82 мм – в районі шахти “Бутівка”, Новоселівки та Водяного.
Крім цього, з різних видів піхотного озброєння – гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – бойовики вели вогонь по наших позиціях поблизу Талаківки, Гнутового, Водяного, Широкиного, Мар’їнки, Кам’янки, Павлополя, Новотроїцького, Лебединського, Опитного, Верхньоторецького, Красногорівки та шахти “Бутівка”. Також під Водяним, Широкиним та Мар’їнкою зафіксовано снайперський вогонь противника.

Унаслідок ворожих обстрілів четверо українських воїнів зазнали поранення. Ще троє наших армійців – отримали бойові травмування. Постраждалих захисників доправлено до лікувальних закладів та надано кваліфіковану медичну допомогу.

Читайте також:
Пошук Новий держсекретар США обнадіяв Україну щодо ПДЧ НАТО28.04.2018 Початок ООС: командРосіяни втратили на Луганщині станцію перешкод “Житель”, – штаб АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна